Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a arătat cât de bine stăpânește minsterul pe care îl conduce. El a fost întrebat , într-o emisiune la Digi24, dacă este adevărat ca autostrada București-Brașov să fie făcută de o companie chineză. Răspunsul lui Cuc l-a lăsat mut pe moderator: „Pfuuu, nu știu, așa am auzit și eu”. Și asta nu a fost singura greșeală. În timp ce vorbea despre autostrăzile sau segmentele de autostradă făcute în sistem Parteneriat Public-Privat, ministrul Transporturilor a oferit niște informații evazive. El a susținut că pe aceste tronsoane românii „probabil” vor plăti taxe de intrare, fără a fi în stare să spună despre ce sumă este vorba.

Redăm integral dialogul de la Digi 24:

„Cosmin Prelipceanu: La Parteneriatul Public Privat întotdeauna există suspiciuni de corupție, pentru că fondurile europene trebuie verificate de finanțator, adică de UE, la PPP este vorba despre capacitatea Guvernului de a urmări felul în care sunt consumați banii și știm că Guvernul României nu este cel mai bun administrator.

Razvan Cuc,: Nu, asta e o supoziție. Vă spun sigur că aceeași atenție se alocă pentru cheltuirea banului în general. Știți că la sistemul PPP investitorul vine cu o mare parte de finanțare.

Cosmin Prelipceanu: Spuneți că pe Autostrada Unirii un segment va fi în Parteneriat Public Privat, un altul va fi făcut cu fonduri europene. Când vom merge cu mașina, pe segmentul făcut în sistem PPP va trebui să plătim taxă, nu?

Răzvan Cuc: Depinde de cum este hotărârea de Guvern. Nu gestionez eu această problematică. Probabil va fi o taxă. Așa se plătește pe sectoare care sunt făcute în PPP. Indiferent de situație, trebuie să avem autostrăzi în România.

Cosmin Prelipceanu: Și pe Ploiești – Brașov se face în sistem PPP, deci vom plăti taxă.

Răzvan Cuc. Asta am spus. Nu pot să vă dau detalii din proiect. Vă poate spune domnul Ghizdeanu de la prognoză, pentru că el a lucrat la acest proiect. Noi, la ministerul Transporturilor i-am asigurat doar suportul din punct de vedere tehnic.

Cosmin Prelipceanu: Cu o companie din China?

Răzvan Cuc: Pfuuu, nu știu, așa am auzit și eu. Eu nu am discutat cu…

Cosmin Prelipceanu: Nu, nu, nu cred asta. Doamna prim-ministru a spus că este vorba despre discuții avansate cu o companie din China.

Răzvan Cuc: Este un consorțiu, o companie din China, un joint-venture, o asociere cu altă companie. Dar încă o dată. Nu gestionez eu…

Cosmin Prelipceanu: Chinezii vor să vină cu muncitorii lor.

Răzvan Cuc: Da, foarte bine…

Cosmin Prelipceanu: Suntem de acord?

Răzvan Cuc: Păiii… Stați două secunde. Noi avem o problemă pe piața forței de muncă”.