Aflați în campanie electorală, liberalii par a fi uitat cu totul de regulile de distanțare socială pe care cu atâta severitate doresc să le impună altora.

Mai mulți reprezentanți ai PNL, printre care și secretari de stat în Guvern, au împărțit copiilor sâmbătă și duminică baloane galbene cu sigla PNL, sub ochii părinților și bunicilor prezenți cu cei mici în parcuri.

”Cete de zeci de persoane”

Mai mult decât atât, mai multe poze au fost apoi publicate pe pagina de Facebok a PNL Sector 1, unde se poate vedea cum tineri îmbrăcați în galben și fără să poarte măști par a umfla baloanele cu gura.

Baloanele sunt oferite apoi copiilor, scrie cetateanul.net.

Totul este cu atât mai grav cu cât s-a întâmplat în prezența medicului Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății!

El apare în poze alături de Sebastian Burduja, secretar de stat în Ministerul Finanțelor și de Dragoș Preda, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Nici medicul Baciu, nici ceilalți doi secretari de stat sau domnișoara care-i însoțea nu s-au arătat contrariați, indignați sau deranjați de faptul că liberalii umblau în ditamai cetele de zeci de persoane, încălcând legislația aprobată pentru starea de alertă, scrie sursa citată.

Gesturi iresponsabile

Pentru aceste gesturi iresponsabile, liberalii prezenți la eveniment pot fi citați la Parchet pentru pentru zădărnicirea combaterii răspândirii bolilor. Dealtfel, întreaga desfășurare de forțe a trezit și indignarea fostului premier Victor Ponta, care a distribuit pe Facebook articolul care prezintă gafa liberalilor și a comentat în termeni extrem de duri:

”Președintele Klaus Iohannis – fie ești precaut – fie ești prost – fie ești PNList!

Credeți că PNLiștii din poză (toți secretari de stat în Guvernul PNL) nu au văzut la televizor reclamele care spun să porți mască – și pe care Guvernul PNL a plătit 40 de milioane de Euro (adică pensia minimă pentru 200.000 de pensionari)?!?!

Regulile de protecție NU se aplică dacă ești de la PNL / nu se aplică dacă ești în Guvernul PNL / nu se aplică dacă Guvernul PNL te trimite la muncă în străinătate!

În rest se aplică – și chiar le prelungim 30 de zile!!!”.

Puteți vedea mai jos postarea lui Victor Ponta: