Fostul premier Victor Ponta a comentat şi el subiectul fierbinte al ordonanţelor de urgenţă adoptate, marţi, de către Guvernul PNL. El a dat ca exemplu propriul Executiv, care a adoptat, în întreg anul 2015, doar 52 de ordonanţe de urgenţă, pe când PNL a adoptat 25 într-o singură zi.

Noaptea ca hoții”, îşi începe fostul premier mesajul de pe pagina sa de socializare, aducând aminte de sloganul ce se striga în Piaţa Victoriei când Guvernul PSD încerca să treacă controversata OUG 13.

„Au fost în dezbatere publică? S-au pronunțat specialiștii sau cei afectați în mod direct?”, se întreabă Ponta despre respectivele ordonanţe. El face şi o analiză: din decembrie 2015 şi până în prezent, România a avut deja 6 guverne şi ne pregătim şi pentru cel cu numărul 7. „Ne mirăm că ne ducem toți spre dezastru?”, se întreabă retoric preşedintele Pro România.

Ce scrie Victor Ponta în mesajul său de pe Facebook

„“Noaptea ca hoții” – au dat 25 de ordonanțe de urgență într-o seară !

În tot anul 2015 Guvernul pe care l-am condus a adoptat 52 de ordonanțe de urgență / Guvernul “Orban” PNL a adoptat 25 într-o zi ! Dacă Guvernul “Ponta” ar fi fost atât de iresponsabil să adopte 25 de ordonanțe într-o zi ce ar fi zis suporterii PNL ?

Aceste ordonanțe stabilesc obligații legale pentru toți cetățenii României în 25 de domenii ale vieții – în afară de privatizarea Sistemului de Sănătate ( de care am aflat deși urmă să fie adoptat “ca hoții” ) / despre celelalte știe cineva la ce se referă? Au fost în dezbatere publică? S-au pronunțat specialiștii sau cei afectați în mod direct ?

Din Noiembrie 2015 și până azi au fost deja 6 Guverne – ne pregătim pentru al 7 lea / de la 52 de ordonanțe într-un am ajuns la 25 într-o zi / ne mirăm că ne ducem toți spre dezastru ?”