Preşedintele Klaus Iohannis a participat marţi, începând cu ora 19:00, la o dezbatere cu jurnalişti, politologi şi analişti politici, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”. Contracandidata sa din turul doi, Viorica Dăncilă, nu a fost invitată, aşa că a decis, pe ultima sută de metri, să organizeze şi ea o dezbatere marţi seară, la Palatul Parlamentului, de la ora 18:00.

Vorbind despre subiectul românilor din străinătate, Viorica Dăncilă l-a criticat pe şeful statului că nu s-a interesat practic de soarta acestora, în ciuda declaraţiilor sale publice, însă a făcut şi o gafă care ar putea fi considerată jignitoare de diaspora, unde oricum şefa PSD nu este bine văzută.

„Ce a făcut Klaus Iohannis? Nu a avut nici măcar o deplasare dedicată românilor din diaspora, nici măcar una. Mai mult decât atât, chiar dacă s-a deplasat în state unde avem o mare majoritate a românilor care au plecat din ţară, nu s-a întâlnit cu ăştia, nu a vorbit despre venirea lor în România şi ce face în calitate de preşedinte ca românii să se întoarcă acasă.”