PMB s-ar asocia cu Universitatea Politehnică pentru construirea pasarelei, care ar trebui să treacă peste Dâmbovița și Splai, potrivit unui proiect al Consiliului General al Municipiului București.

Proiectul mai prevede şi construirea unei baze sportive de 10.000 de metri pătraţi, pe Splaiul Independenţei 313, iar cea mai mare parte din finanțare ar urma să provină din bugetul Primăriei.

Pasajul pietonal suprateran ar urma să traverseze râul Dâmboviţa, arterele de circulaţie şi trotuarele de pe ambele sensuri ale Splaiului Independenţei, astfel încât traversarea să se facă în siguranţă, dar şi să se elimine aşteptarea la semafoare.

„Se aprobă asocierea între Municipiul Bucureşti cu Universitatea Politehnica din Bucureşti în scopul realizării în comun a obiectivelor de investiţii <<Pasaj pietonal suprateran pe Splaiul Independenţei pentru legătura între Campusul UPB şi Complex cămine Regie>> şi <<Bază sportivă – Noul Local>>”, se arată în proiectul de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de marţi.