Firea îl susține pe Ciolacu pentru candidatură la prezidențiale

După ședința Consiliului Politic Național al PSD, Gabriela Firea a fost întrebată dacă Marcel Ciolacu ar trebui să candideze la prezidențiale.

Firea a răspuns că, din punctul său de vedere, Marcel Ciolacu, președintele partidului, este persoana cea mai potrivită și indicată să candideze la Președinția României.

Ea a adăugat că nu a analizat dacă acesta își dorește să se înscrie în această cursă electorală.

Marcel Ciolacu, Gabriela Firea
SURSA FOTO: Inquam Photos, Octav Ganea

„Cu siguranţă, din punctul meu de vedere, Marcel Ciolacu, preşedintele partidului, este, din punctul meu de vedere, persoana cea mai potrivită şi indicată să candideze la Preşedinţia României”, a răspuns Gabriela Firea.

Firea a afirmat că a discutat cu toți colegii din țară, analizând rezultatele alegerilor.

Ea a menționat că s-au bucurat pentru cei care au câștigat și au discutat parțial despre cei care nu au reușit, urmând să continue discuțiile în ședințele pe regiuni pentru o analiză mai aprofundată.

Firea analizează rezultatele alegerilor și exprimă surpriza față de scorul final

„Am discutat cu toţi colegii din ţară, am analizat rezultatele alegerilor, ne-am bucurat pentru cei care au câştigat, am discutat şi analizat parţial, pentru că vom merge şi la şedinţele pe regiuni să discutăm mai aprofundat, despre cei care, din păcate, nu am câştigat”, a transmis prim-vicepreşedintele PSD.

Firea a declarat că nu se aștepta la un astfel de rezultat și că nici sondajele realizate de diverse case de sondare, inclusiv cele ale altor partide, nu indicau acest scor final.

Ea a subliniat că nu se aștepta să câștige, dar nici să fie o diferență atât de mare de voturi, față de Nicușor Dan.

„Nu mă aşteptam sub nicio formă şi nici sondajele care au fost realizate de diferite case de sondare, nu doar cele ale noastre, ci şi ale celorlalte partide, niciunul nu arăta că acesta va fi scorul final. Nu putem să fim deloc fericiţi cu ce s-a întâmplat. Nu mă aşteptam să câştig, dar nici să fie un astfel de scor”, a declarat Gabriela Firea.

Nicușor Dan a câștigat alegerile pentru funcția de primar general al Capitalei cu 47,56% din voturi, în timp ce Gabriela Firea s-a clasat pe locul al doilea cu 22,18%.