Toți românii știu că primarul general al Capitalei a fost, ani buni, un jurnalist de excepție care a excelat în domeniul economic, așa că Gabriela Firea, a știut să primească trofeul nostru cu deosebită eleganță și înnăscută modestie și nu i-am putut ascunde că Revista Capital încearcă, astfel, să aducă în fața cititorilor săi personalități care se încadrează perfect între criterii de valoare universal valabile. ”Urmează un an dificil din punct de vedere economic, cu atât mai mult, trebuie să punem preț pe resursa umană, pe valoarea echipelor noastre, de aceea, în acest moment, când primesc o răsplată pentru activitatea mea, vreau să îndrept acest trofeu al Revistei Capital către colaboratorii mei, cele mai multe fiind doamne ce robotesc de dimineața până seara”, au fost primele cuvinte ale primarului general, care a și-a însoțit mulțumirile cu calde urări adresate echipei Capital.

”Din punct de vedere profesional, sunt convinsă că sunt multe persoane care consideră că se putea face mai mult și sunt de partea lor. Pentru că cel mai mare critic al meu sunt eu. Și, pe lângă faptul că sunt cel mai mare critic al meu, și în familie am persoane foarte critice și este mai bine așa decât să ne lăudăm sau să ne mulțumim cu  puțin sau cu situații mediocre. Așa că, eu sunt prima care spune că întotdeauna trebuie să fim exigenți, și să așteptăm mult de la autorități”, a mai declarat Gabriela Firea.

”Cel mai important este să nu se lase doborâte de problemele care nu au cum să nu apară, indiferent de profesie. (…) Important este să nu ne pierdem nădejdea și încrederea și să-și pună în plan lucruri mari, nu neapărat în sensul de spectaculoase, ci în sensul de valoare. Să aibă în vedere să rezolve probleme importante în  domeniul pentru care s-au calificat, în care s-au specializat”, a fost cel mai important sfat al primarului general al Capitalei pentru tinerele care vor să aibă succes în carierele alese.

”Îmi place să muncesc, am destulă energie, recunosc când greșesc, sunt și prea sensibilă – cel puțin așa îmi reproșează familia și prietenii -, uneori pun prea mult  la suflet și iau personal multe aspecte, deși ar trebui să fiu distanță cu lucrurile negative din viața mea, dar nu am cum, sunt Rac. (…) Și da, îmi plac copii foarte mult, dacă era după mine aș fi avut cinci copii, nu doar trei. Îmi place foarte mult ideea de a fi mamă, de a avea familie, dar în același timp trebuie să fiu împlinită și profesional”, au fost cuvintele cu care Gabriela Firea a ales să se caracterizeze.