Gabriela Firea anunță pe pagina sa de Facebook că luna martie este pe cale să se încheie, însă promovarea drepturilor femeilor nu se încheie odată cu acest sfârșit de lună.

Ministrul Familiei va continua să arate faptul că femeile sunt foarte importante în această societate. Trebuie să se realizeze eforturi comune pentru a schimba unele lucruri, pentru ca toate femeile să ajungă acolo unde își doresc.

Gabriela Firea: Voi continua să transmit că doamnele vor aduce mereu plus valoare societății

,,Voi continua să transmit că doamnele vor aduce mereu plus valoare societății, însă, pentru ca ele să poată ajunge acolo unde pregătirea le recomandă, sunt necesare încă multe eforturi comune pentru schimbarea mentalităților învechite și a comportamentelor care nu fac cinste unei societăți moderne”, a afirmat Gabriela Firea.

Femeile reprezintă o forță în multe situații ale acestei societăți. Fără ele, nimic pe această lume nu ar fi posibil. Sunt ființe unice, spune ministrul.

,,Femeile sunt o forță! Forța iubirii pentru familie, a ambiției de a învăța la un înalt nivel academic

,,Femeile sunt o forță! Forța iubirii pentru familie, a ambiției de a învăța la un înalt nivel academic, forța de a practica meserii până nu demult rezervate bărbaților, forța de privi înainte cu demnitate și curaj, indiferent de piedici, nedreptăți și neîncredere, adaugă Ministrul Familiei.

Gabriela Firea este de părere că avem nevoie de forța pe care o aveau doamnele din societate, acum 100 de ani, și totodată de ideea de a fi unit.

,,Avem nevoie de aceeași forță și unitate pe care au avut-o doamnele din societatea noastră și acum 100 de ani, când se redacta actuala Constituție a României. Sigur că sunt evoluții majore față de atunci, dar la vremea respectivă doamnele au cerut într-un singur glas ca drepturile lor să fie clar scrise în legea fundamentală a țării, a menționat Firea.

Ministrul Familiei a oferit câteva exemple din Constituţia din urmă cu 100 de ani

Prima dintre regulile Constituției este aceea care că, femeii trebuie să i se dea drepturi egale.

Prin aceeași Constituție, trebuie să i se dea femeii drepturi egale în viața de familie, iar aceasta nu se poate realiza decât asigurându-i prin Constituție deplinătatea drepturilor civile (…) Noi, femeile române, cerem înscrierea de drepturi egale civile și politice în Constituția țării pentru a nu mai fi expuse nici unei interpretări sau tentative de interpretare în dauna noastră”, Calypso C. Botez, președinta Consiliului Național al Femeilor Române, 22 ianuarie 1922. În plus doamnele societății, trebuie să fie în egalitate cu bărbații pentru că fac parte din același popor român.
„Femeile trebuie să aibă drepturi politice egale cu bărbații, fiindcă și ele fac parte din popor. (..) Pretutindeni elementul feminin preocupat mai mult de chestiuni reala a adus cele mai mari foloase în chestiile de administrație ale Comunelor, de aprovizionare, de economie etc.”, Elena C. Meissner, prezidenta Asociațiunii pentru Emanciparea civilă și politică a femeilor române din Moldova.
Gabriela Firea, a mai adăugat în postarea sa următorul mesaj: „Întreaga administrație gospodărească a țărei, întreaga economie socială și morală socială sunt periclitate, din cauza lipsei pe lângă d-niile voastre de cel mai chemat element, femeiea, care și ea este îndreptățită să dea o nouă îndrumare unor timpuri noi. E dureros să stăm în rândul celor oropsiți, fără a putea conlucra la marea operă a regenerării sociale”, Eugenia Ianculescu-Reuss, președinta Comitetului Ligei Drepturilor și datoriilor Femeii.