Senatoarea PSD Gabriela Firea a scris, vineri, pe pagina sa de Facebook, că Guvernul nu ar intenționa să plafoneze prețurile la energie

„Iată minciuna privind plafonarea propusā de guvern! Cinismul și tupeul lor frizează penalul! Premierul demis prin moțiune de cenzură recurge la șantaj și condiționează măsura plafonării prețurilor la energie pentru populație și firmele afectate de valul de scumpiri din energie, de votul prin care ar fi reinstalat în fruntea Guvernului”, a scris Gabriela Firea pe pagina ei de Facebook.

Firea: Guvernul nu vrea plafonarea prețurilor

„În realitate, guvernul nu vrea plafonarea prețurilor, deși este imperios necesară! Dacă ar fi vrut, putea să rezolve ușor, printr-o hotărâre de guvern dată în temeiul prevederilor din legea Concurenței.

Încă de dinainte de moțiune, Cîtu a încercat să blocheze Legea Plafonării, depusă de PSD în Parlament. Deși inițiatorii au cerut procedură de urgență, Guvernul trage de timp și nu vrea să emită punctul de vedere cerut, mai devreme de 24 octombrie.

Acum, după ce au fost demiși de Parlament, după ce au creat dezastrul social în care aproape toată populația a devenit vulnerabilă, cei care au făcut dezastrul anunță că vor să revină la plafonarea făcută de PSD prin OUG 114, pe care au înfierat-o când erau în opoziție și pe care au anulat-o în beneficiul marilor corporații din sectorul energetic”, a scris Gabriela Firea.

„Nu doar că au eliminat plafonul, dar le-au șters și taxa de 2% din care trebuia asigurată protecția consumatorilor vulnerabili.  Dacă cei “de dreapta” nu ar fi servit interesele marilor companii din Energie, prin anularea prevederilor OUG 114, nu am fi fost nevoiți să trecem prin această nebunie a prețurilor la energie – o nebunie care nu mai știm cum se va termina (…)

Când Ceaușescu închidea curentul și căldura, se vedea măcar lumina flăcărilor de la aragaz. Acum nici măcar asta nu-și mai permit românii!”, a scris Gabriela Firea.