Frutarom Industries a achizitionat producatorul de adiviti alimentari Adumim Food Aditives contra sumei de 4,25 milioane de dolari, informeaza un comunicat Frutarom. Anul trecut, veniturile Adumim au atins 5,5 milioane de dolari.

Operatiunile desfasurate de Adumim sunt compatibile cu cele desfasurate de Frutarom si vor fi incorporate in portofoliul de produse si solutii al Frutarom. Produsele Adumim vor fi integrate in portofoliul de produse atat al diviziei Frutarom Flavours cat si in cel al diviziei Frutarom Fine Ingredients. Totodata, Frutarom va obtine solutia dezvoltata de compania NutraLease, care permite adaugarea unor produse insolubile unor produse precum alimente, medicamnte, absorbire a ingredientelor active in produs, tehnologie, din care Adumim deitne 45,8%. Frutarom indentioneaza sa dezvolte solutia si s-o ofere clientilor sai din toata lumea. 

 

Adumim creaza, produce si comercializeaza aditiviti precum aromatizanti si coloranti pentru industria alimentara dar produce si aditivi care contin extracte de plante medicinale, vitamine si minerale. 

 

Frutarom detine fabrici in Statele Unite, Marea Britanie, Elvetia, Germania, Israel, Danemarca, China si Turcia. Compania are peste 1.200 de angajati.

 

Sursa: Capital 02 Iulie 2007