„Cluj și Brașov sunt două hub-uri importante de mobilitate, unde cererea crește mai rapid decât capacitatea serviciilor disponibile. Numai în 2019, pasagerii din aceste orașe au comandat în total aproape 7 milioane de curse prin Clever, adică circa un sfert din numărul total de curse Clever și FREE NOW din toată țara. Odată cu lansarea FREE NOW în România, ne-am propus să aducem soluțiile de mobilitate la îndemâna oricui, iar Cluj și Brașov reprezintă doar primul pas. Anul acesta vom continua să investim pentru a aduce FREE NOW și în alte orașe în care aplicația Clever este disponibilă și pentru a oferi în premieră serviciile noastre de ridesharing și în orașe unde nu au fost până acum disponibile, cum este cazul în Brașov”, spune Andrei Frunză, CEO Clever / FREE NOW.

Primii 100.000 de pasageri din fiecare oraș au o cursă gratuită cu FREE NOW, iar cei care aleg să facă plata prin card au reducere de 50% pentru toate cursele de ridesharing. Astfel, pot călători cu numai 5 lei pe o distanță de 5-6 kilometri, cât a fost media curselor prin Clever din cele două orașe în 2019,  în condițiile în care costul mediu al unei astfel de călătorii este de 15 lei în Cluj sau 17 lei în Brașov.

Pentru toate cursele, indiferent dacă sunt de Taxi sau Ride, FREE NOW oferă opțiunile de plată cash sau card în aplicație și nu percepe tarif dinamic, indiferent de perioada anului sau de momentul zilei, de vreme, de condițiile de trafic sau de cererea și oferta de mașini.

FREE NOW oferă acces clujenilor și brașovenilor, într-o singură aplicație, la călătorii atât în cele trei orașe din România unde este acum disponibilă, cât și în alte 100 de orașe din 9 țări europene – Germania, Marea Britanie, Irlanda, Spania, Portugalia, Italia, Polonia, Austria și Suedia.

Totodată, FREE NOW reprezintă o oportunitate de creștere a veniturilor pentru șoferii care lucrează în Cluj și Brașov. În această perioadă, cei care migrează la FREE NOW în cele două orașe au 0 % comision și beneficiază de bonusuri atractive, putând ajunge la venituri nete de până la 8.000 de lei.

Despre FREE NOW

FREE NOW a fost fondată sub numele de mytaxi, în iunie 2009, și a fost prima aplicație de taxi din lume care a stabilit o legătură directă între pasagerii și șoferii de taxi. În iulie 2019, aplicația mytaxi a devenit FREE NOW, parte dintr-o familie de branduri globale de mobilitate. Cu 14 milioane de pasageri și peste 100.000 de șoferi, FREE NOW este acum unul dintre cei mai importanți furnizori de mobilitate urbană din Europa. Din februarie 2019, FREE NOW face parte din joint venture-ul dintre BMW și Daimler, și are astăzi o echipă de peste 700 de angajați care lucrează în 26 de birouri internaționale, furnizând servicii în peste 100 de orașe europene. Mai multe informații sunt disponibile la adresa: www.free-now.com

Despre CLEVER

Clever a fost fondată în 2010 și este prima aplicație de e-hailling din România care permite plata curselor atât cash, cât și direct din aplicație, prin card bancar. Cu peste 1,5 milioane de pasageri și peste 30.000 de șoferi înregistrați, Clever a revoluționat mobilitatea urbană din România. Compania are peste 70 de angajați și este prezentă în 20 de orașe din țară. În luna iunie 2017, Clever a intrat în grupul FREE NOW (anterior mytaxi), companie rezultată din joint venture-ul dintre Daimler and BMW.