Conform unei surse apropiate dosarului, plângerea vizează 'elemente care circulau miercuri seară pe internet' despre o presupusă evaziune fiscală în Bahamas

'Nu vom ezita să urmărim în justiţie pentru defăimare pe oricine va prelua această informaţie falsă', a declarat un apropiat al lui Macron

În cursul dezbaterii televizate între cei doi candidaţi ai turului secund, lidera Frontului Naţional a strecurat următoarea afirmaţie: 'Sper că nu vom afla că aveţi un cont offshore în Bahamas…'. 

Macron a dezminţit joi dimineaţă aceste insinuări şi a denunţat 'anunţurile false şi minciunile' provenite de la 'site-uri considerate de unii ca legate de interese ruseşti'. 

El a acuzat-o pe Marine Le Pen că propagă 'fake news' şi că a pus la cale această 'manevră' cu ajutorul 'trupelor sale de pe internet'. 

Echipa candidatului centrist a difuzat joi dimineaţă un comunicat referitor la diferitele etape ale răspândirii acestei 'ştiri false', plecând de la o postare anonimă pe un forum, preluată pe reţelele de socializare, în principal pe Twitter, şi ulterior în direct în timpul dezbaterii televizate.

Potrivit echipei lui Macron, documentele ar fi nişte 'falsuri grosolane', pe care este imitată semnătura acestuia. 'Această tentativă de destabilizare a mobilizat resurse importante şi se bazează pe o pregătire minuţioasă', indică acelaşi comunicat.

AGERPRES