Secția pentru anchetarea magistraților a înregistrat o plângere penală adresată de site-ul Lumea Justiției (luju.ro) în care sunt vizați nici mai mult nici mai puțin decât Frans Timmermans, prim-vicepresedintele Comisiei Europene, comisarul european pe Justiție Vera Jourova, Augstin Lazăr, procurorul general al României, dar și Angela Cristea, șefa reprezentanței Comisiei Europene în România.

Adina Florea este procuror șef adjunct în cadrul secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie și este procurorul care o pus-o sub urmărire penală pe Laura Codruţa Kovesi. De asemenea, Adina Florea este  propunerea lui Tudorel Toader pentru şefia DNA.

Frans Timmermans și Augustin Lazăr vor trebui să se prezinte la Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ) ca să dea cu subsemnatul. Nu singuri, ci împreună cu șefa reprezentanței Comisiei Europene în România, Angela Cristea, și comisarul european pe Justiție, Vera Jourova. Se va întâmpla asta în dosarul constituit in urma plângerii formulate de Lumea Justiției, care a sesizat falsificarea grosolană a Raportului MCV din 13.11.2018. 

De asemenea, plângerea îi vizează și pe cei care au tehnoredactat ultimul raport MCV, cel din 13 noiembrie 2018. Ei sunt acuzați de grup infracțional organizat, abuz în serviciu, fals intelectual și comunicare de informații false.

Potrivit luju.ro, oficialii europeni pot fi anchetați de SIIJ deoarece în art. 10 alin. (1) din Cod penal scrie că „Legea penală română se aplică infracțiunilor săvârșite în afara teritoriului țării de către un cetățean străin sau o persoană fără cetățenie, contra statului român, contra unui cetățean român ori a unei persoane juridice române”.

În cursul zilei de miercuri, 20 februarie 2019, Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție a informat redacția Lumea Justiției că plângerea împotriva lui Timmermans, Jourova, Cristea și Lazăr a fost înregistrată la această structură, fiind constituit dosarul nr. 295/P/2019.

Luju.ro publică în deschidere un articol cu titlul „Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție a format dosarul penal 295/P/2019, în care Frans Timmermans și Augustin Lazăr trebuie sa dea cu subsemnatul”, alături de facsimilul răspunsului semnat de procuror șef adjunct Adina Florea.

Luju.ro s-a aflat și la originea dosarului deschis de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție împotriva notarului din Sibiu, Radu Gabriel Bucșă, și a soților Carmen și Klaus Iohannis. Sesizarea a fost depusă în legătură cu modalitatea prin care familia Iohannis a intrat, începând cu 1999, în posesia a două imobile în centrul Sibiului, scrie hotnews.