Hutchison Whampoa a anunţat vineri că divizia sa Hutchison 3G Austria a convenit preluarea tuturor acţiunilor operatorului austriac de telefonie mobilă Orange Austria pentru 1,3 miliarde de euro.

France Telecom SA deţine 35% din acţiunile Orange Austria, restul titlurilor fiind deţinut de firma de private equity Mid Europa Partners. Grupul francez se aşteaptă ca tranzacţia să fie finalizată până la mijlocul acestui an.

Orange Austria, al treilea operator de telefonie mobilă din Austria, primii doi jucători pe piaţa de telefonie mobilă din Austria fiind A1, cu o cotă de piaţă de 41% şi T-Mobile Austria (divizie a Deutsche Telekom) cu o cotăde piaţă de aproximativ 31%.

Pentru France Telecom vânzarea participaţiei la Orange Austria face parte dintr-un proces în derulare de revizuire a portofoliului. Recent France Telecom a convenit vânzarea diviziei Orange Switzerland către firma de private equity Apax Partners pentru aproximativ 1,6 miliarde euro. De asemenea, grupul francez are de gând să-şi vândă participaţia minoritară pe care o deţine la operatorul portughez Sonaecom.

Orange este lider de piaţă în România cu 10,1 milioane de clienţi şi venituri de 235 milioane de euro în trimestrul al doilea din 2011. Orange este parte a grupului Orange-France Telecom, una dintre cele mai mari companii de comunicaţii din lume, cu peste 217,3 de milioane de clienţi pe cinci continente.
SURSA: Agerpres