Chiar dacă este de trei ori mai mică decât Empire State Building, clădirea newyorkeză construită în 1931 care timp de 40 de ani a deţinut supremaţia mondială la înălţime, vor mai trece mulţi ani până la depăşirea acestui record naţional.

Cei de la SkyCam au realizat o serie de fotografii cu cea mai înaltă clădire din România, probabil cele mai frumoase fotografii apărute până acum cu acest proiect, care este dezvoltat de Raiffeisen Evolution pe terenul de circa patru hectare al fostei Fabrici de Elemente pentru Automatizări (FEA).


Austriecii au plătit pe teren şi proiectare circa 50 milioane euro, în perioada în care piaţa imobiliară românească se apropia de vârf, şi dezvoltă aici, pe lângă Sky Tower, care va avea o suprafaţă de 77.000 mp, o a doua clădire de birouri de circa 23.000 mp şi un centru comercial cu o suprafaţă de vânzare de 35.000 mp.

Numai Sky Tower va înghiţi în total 50.000 de metri cubi de beton, 8.300 de tone de oţel şi 17.250 mp de faţade. Cu tot betonul folosit în clădire s-ar putea construi 400 de case de dimensiuni medii, iar barele de oţel puse cap la cap ar ajunge la o lungime de 4.453 kilometri.
Sky Tower are cinci etaje subterane cu câte 5.393 mp fiecare, pe o adâncime de 60 de metri. Practic, echivalentul a 40% din înălţimea clădirii este „în pământ“, ceea ce va permite parcarea a 500 de maşini în subsol. Clădirea va fi deservită de zece lifturi pentru persoane, plus două utilitare, ce vor circula prin mijlocul turnului. Pentru construcţia celor două clădiri de birouri din cadrul Floreasca City vor fi cheltuite peste 100 milioane euro.