La 3,40 ora României, "un avion cargo operat de o companie turcă, venind de la Hong Kong, s-a prăbuşit în apropierea aeroportului Manas, la Bişkek, din cauza unor condiţii meteo nefavorabile", a indicat, pentru un radio kârgâz, un responsabil al Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă, Muhammed Svarov, citat de AFP.

Cel puţin 15 case au fost distruse, a precizat purtătoarea de cuvânt a ministerului, Elmira Cheripova.

"Avionul s-a prăbuşit peste case, a omorât familii întregi", a povestit pentru France Presse un martor al accidentului, care nu a vrut să îşi dea numele. "Nu a rămas nimic din case, oamenii au fost ucişi cu toată familia şi copiii lor. Mulţi oameni dormeau la acea oră".

Conform Reuters, care cita administraţia aeroportului, avionul ar fi trebuit să facă o escală la Manas, lângă capitala Bişkek, pe drumul său de la Hong Kong la Istanbul. Aparatul s-ar fi prăbuşit când încerca să aterizeze pe o vizibilitate redusă, la ora locală 7,31, 3,31 ora României.

Potrivit mass-media kârgâză, prăbuşirea avionului a avut loc aproape de satul Datcha-Suu, foarte apropiat de aeroportul capitalei, iar preşedintele kârgâz Almazbek Atambaiev şi-a anulat vizita în China pentru a reveni la Bişkek. AGERPRES