Parcul de retail, dezvoltat pe o suprafaţă de teren de 60 de hectare, va găzdui un magazin combinat de unelte şi materiale de construcţii şi articole de grădină de tip Do-It-Yourself, un hipermarket cu propria galerie, magazine de haine şi accesorii, un centru de tip outlet (Fashion House), un comerciant de articole sportive şi un retailer de decoraţiuni interioare. Cernica Park va acoperi o suprafaţă de 31 de hectare. Principalele clădiri din proiect vor avea o amprentă la sol de 11 hectare, cele 3.500 de locuri de parcare şi drumurile de acces vor acoperi alte 17,6 hectare, iar peisagistica va ocupa 2,4 hectare din teren.

Pentru dezvoltarea acestui proiect, care va avea o suprafaţă comercială de peste 87.000 mp, belgienii l-au recrutat în aprilie anul trecut pe Vlad Dumitrescu, fostul country development manager al Immofinanz. El a ocupat poziţia de director de dezvoltare în cadrul Liebrecht & WooD România.

Dezvoltatorul operează în prezent parcul comercial West Park amplasat la kilometrul 13 pe Autostrada A1. Complexul se întinde pe o suprafaţă de circa 250.000 mp şi găzduieşte magazine precum Hornbach, Kika, Proges, Technomarket şi Fashion House Outlet Centre. Construcţia acestui proiect imobiliar a reprezentat o investiţie de circa 120 mil. euro.

Liebrecht & wooD a intrat pe piaţa locală în anul 2000, când a construit şi vândut către fondul austriac de investiţii Meinl European Land  (actualul Atrium European Real Estate) complexul comercial Militari Shopping, în urma unei tranzacţii de circa 20 mil. euro. Ulterior, belgienii s-au reorientat către dezvoltarea de birouri prin realizarea parcului de afaceri Victoria Park, de lângă pasajul Băneasa, preluat de fondul austriac de investiţii Immoeast pentru 60 mil. euro.

Te-ar putea interesa și: