Mark Hurd, fostul şef HP şi actualul co-preşedinte al Oracle, va avea un salariu anual de 950.000 de dolari şi ar putea primi bonusuri de până la zece milioane de dolari, conform huffingtonpost.com.

Mark Hurd, fostul CEO HP, în prezent co-preşedinte la Oracle va primi  pe lângă salariu, zece milioane de acţiuni şi posibilitatea de a cumpăra alte cinci milioane de acţiuni în fiecare an. O acţiune Oracle valora, marţi, 24,6 dolari, iar zece milioane ar însemna 242,6 milioane de dolari.
 
Şeful lui Hurd, Larry Ellison care este fondatorul şi preşedintele Oracle, a câştigat anul trecut 70 de milioane de dolari.  De asemenea, acesta se află pe prima poziţie în topul celor mai bine plătiţi directori executivi din SUA ai ultimului deceniu, cu venituri de 1,84 miliarde de dolari.

Mark Hurd  a câştigat anul trecut din poziţia de CEO al HP, 24,2 milionane de dolari.

HP îl dă în judecată pe Hurd

Compania HP l-a dat în judecată pe Hurd pentru că a acceptat funcţia de co-preşedinte la Oracle. Compania îşi explică acţiunea motivând că Hurd încălcă acordul de confidenţialitate. Se pare că Hurd a semnat un contract prin care îşi ia angajamentul să nu lucreze sau să consilieze un competitor în primul an de când părăseşte compania.

SURSA: huffingtonpost.com