Cele mai mari venituri ale multinaționalei sunt provenite din Cloud Services şi License Support, cu o valoare de 6,8 miliarde de dolari, precum și din încasările Cloud License şi On-Premise License, ce au atins suma de 812 milioane de dolari.

„Serviciile noastre de cloud ERP care includ atât Fusion ERP, cât şi NetSuite ERP, au înregistrat o creştere de 33% în trimestrul 1. În prezent avem peste 6.500 de clienţi Fusion ERP şi peste 18.000 de clienţi NetSuite ERP. Această creştere puternică şi continuă ne-a consolidat poziţia de lider de piaţă în domeniul cloud ERP la nivel internaţional şi primul loc în ceea ce priveşte aplicaţiile generale în America de Nord”, a declarat Mark Hurd, CEO Oracle.

Autorizația pentru răscumpărarea de acțiuni a fost mărită de către Consiliul de administrație, cu 15 miliarde de dolari, și a fost anunțată de asemenea un dividend trimestrial în numerar de 0,24 dolari pe acţiune din acţiunile comune restante, ce vor fi plătite acționarilor începând cu luna octombrie 2019

„Autonomia este atributul definitoriu al Generaţiei Cloud 2. Săptămâna viitoare, în cadrul conferinţei noastre Open World, vom anunţa detalii despre mai multe Servicii Cloud care vor completa baza de Date Autonomă Oracle. Baza de Date Autonomă este produsul care a înregistrat cel mai mare succes din istoria Oracle de până acum. Platforma cloud a Bazei de Date Autonome a crescut cu peste 500 de noi clienţi în Q1 şi mizăm mai mult decât dublul acestei cifre în trimestrul 2”, a spus, Larry Ellison, Directorul de Tehnologie Oracle (CTO).

Amintim că Directorul general al Oracle România, Sorin Mîndruţescu, a fost pus sub urmărire penală de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru luare de mită.

Se pare că acesta ar fi primit 860.000 de euro, fie în conturile directe, personale, fie prin intermediul unor firme controlate de acesta, drept mită

Comunicatul DNA

”Ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au efectuat, pe parcursul zilei de 7 august 2019, o serie de percheziții în cadrul unui dosar penal ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție.

Ulterior, în urma audierii în același dosar penal, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul MÎNDRUȚESCU SORIN MIHAI, director general al filialei din Romania a unei companii multinaționale din domeniul IT, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită în formă continuată (8 acte materiale).

De asemenea, a fost fixată o cauțiune în valoare de 500.000 euro (echivalent în lei) care va fi depusă la o unitate bancară și consemnată pe numele său la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție sau prin constituirea unei garanții reale, mobiliare ori imobiliare, în limita sumei respective.

Termenul de depunere a cauțiunii a fost fixat pentru data de 9 august 2019.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În calitatea menționată anterior, inculpatul Mîndruțescu Sorin Mihai a pretins și ulterior a primit suma totală de 869.413 euro, cu titlu de mită, de la reprezentanții unor firme din domeniul IT (parteneri acreditați ai companiei multinaționale), pentru ca, în exercitarea atribuțiilor sale de serviciu, să pună la dispoziția acestora oferte de preț avantajoase privind produsele comercializate de filiala din România a companiei multinaționale, astfel ca respectivele societăți să poată să se înscrie și să participe la anumite licitații publice organizate de diverse instituții de stat sau cu capital de stat – Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), Compania Națională de Transport al Energiei Electrice ”TRANSELECTRICA” SA, Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) și Administrația Româna a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA).
Ofertele de preț priveau produsele comercializate de filiala din România a companiei multinaționale, în special licențele IT necesare instituțiilor publice.

Licitațiile organizate de companiile de stat aveau ca obiect achiziția de echipamente de tehnică de calcul, componente, accesorii, produse și aplicații software și servicii conexe necesare implementării unor proiecte de servicii on-line, ori a unor proiecte de dezvoltarea, extinderea și adaptarea sistemelor informatice; de asemenea, licitațiile aveau ca obiect suplimentarea ori reînnoirea de produse software ori servicii de suport tehnic și mentenanță.

Suma totală de 869.413 euro a fost pretinsă și primită de inculpat, cu titlu de mită, în opt situații, în perioada septembrie 2009-noiembrie 2013.

Banii au fost primiți fie în conturi personale ale inculpatului, fie în conturi ale unor societăți controlate de inculpat. ”

Însă, Directorul Oracle respinge acuzațiile și spune că este o neînțelegere și va încerca să demonstreze împreună cu avocatul său că este nevinovat.