Omul de afaceri Tunc Capa, fostul preşedinte al Anchor Grup, va demara în următoarele două luni construcţia primului outlet din interiorul Bucureştiului, în zona Vitan. Noul proiect, denumit Vitan Outlet, necesită o investiţie totală de 16 mil. euro, potrivit companiei de consultanţă imobiliară The Advisers/Knight Frank, care se ocupă de închirierea spaţiilor.

Centrele de tip outlet cuprind magazine ale unor brand-uri sau case renumite de modă care vând soldurile rămase înainte de lansarea noilor colecţii.

Noul centru comercial va fi construit pe Calea Vitan, în apropiere de hypermarketul Real, pe structura unei foste fabrici în care a funcţionat până de curând un magazin de mobilă. Investiţia va fi demarată prin intermediul vehicolului investiţional TC Real Estate Development and Management.

Vitan Outlet dispune de o suprafaţă totală închiriabilă de 12.300 mp şi 293 de locuri de parcare, oferind peste 70 de magazine. Constructorii vor folosi structura existentă a imobilului, pe care o vor renova şi moderniza, motiv pentru care în primăvara anului viitor proiectul va fi inaugurat.

„Vitan Outlet va reprezenta un vector important în economia vecinătăţii prin locurile de muncă create, întărind astfel poziţia acestei zone, care deserveşte o arie de captare de peste 900.000 de locuitori. Este important de menţionat faptul că acest proiect este primul outlet localizat în interiorul oraşului, beneficiind de acces facil dinspre toate cartierele, atât cu transportul public cât şi cu maşina personală”, a declarat Tunc Capa, preşedintele companiei care dezvoltă proiectul.

Proiect de criză

Acesta este primul proiect de retail din Capitală la care se încep lucrările în plină criză şi într-un climat în care retailerii sunt tot mai reticenţi când vine vorba de extinderea reţelelor. Reprezentanţii Vitan Outlet sunt încrezători că proiectul se va conecta la piaţă deoarece vine cu produse adaptate noilor condiţii de piaţă.

„Specificitatea proiectului reprezintă un atu în plus al centrului comercial, cu atât mai mult în contextul economic actual”, a menţionat Monica Barbu, vicepreşedintele The Advisers/ Knight Frank. Designul proiectului este realizat de compania B-Design.

Vitan Outlet va fi al doilea centru comercial de tip outlet din Capitală, după Fashion House Outlet din Militari, aflat în proprietatea dezvoltatorului belgian Liebrecht&wooD. Pe lângă cele două proiecte, în Bucureşti sunt active opt mall-uri şi cinci parcuri de retail.