Dănuț Lupu va fi încarcerat

Dănuț Lupu, considerat unul dintre cei mai talentați fotbaliști români din istorie, a fost condamnat la închisoare cu executare. Decizia este definitivă. Pe 4 septembrie, Dănuț Lupu s-a prezentat în fața judecătorilor, după ce a fost surprins, în mai multe rânduri, conducând fără carnet. La acel moment, avocatul fotbalistului a cerut transformarea pedepsei în amendă penală.

Apelul lui Dănuț Lupu a fost respins astăzi, la Curtea de Apel București. Acesta a fost condamnat de către judecătorii de la Tribunalul București la șapte luni și 10 zile de închisoare cu executare. Condamnarea a fost dată pentru că a condus fără permis de conducere în mai multe rânduri. Acesta urmează să fie încarcerat la penitenciarul Rahova.

Dănuț Lupu, mesaj după ce a fost prins fără permis

După ce a fost prins la volan fără permis, Dănuț Lupu a avut un mesaj pentru cei care se urcă la volan băuți sau drogați.

„Dragi copii, să știți că viața e mai importantă decât toate. Nu mai urcați fără permis și băuți la volan. De droguri nici nu mai zic”, a transmis Dănuț Lupu.

Întrebat dacă o suspendare a permisului pentru o perioadă de 10 ani, dar și confiscarea autovehiculului ar fi măsuri potrivite pentru astfel de șoferi, marele fotbalist a aprobat.

”Da, fiindcă pentru a te urca băut sau drogat la volan e o faptă penală. Știți cum e, în România tinerii au înțeles democrația greșit”, a mai spus el.

În ceea ce privește faptul că a condus fără permis, Dănuț Lupu susține că a fost vorba despre o urgență medicală.

”M-am urcat la volan doar că trebuia să ajung la spital, pentru că îmi era foarte rău. Nu am făcut accident, nu am fost băut. Am ajuns la spital și mi s-a făcut ce a trebuit.

Poate că dacă nu urcam la volan eram mort. Regret că m-am urcat, dar eu cred că viața și sănătatea unui om sunt mai importante ca orice. În zona în care eram nu puteam să sun la 112”, a adăugat el.

Potrivit presei sportive, Dănuţ Lupu a rămas fără permis de conducere în aprilie 2001. Atunci a fost prins băut la volan. A încercat în mai multe rânduri să redobândească carnetul de conducere, fără succes.

A fost prins de mai multe ori conducând fără permis, ultima dată în iunie 2022. El a fost oprit de o brigadă a Poliţiei Rutiere, care i-a întocmit dosar penal, fiind apoi trimis în judecată.

În februarie 2023, Judecătoria Cornetu l-a condamnat la 7 luni şi 10 zile de închisoare cu executare. S-a avut în vedere că el mai avea o condamnare anterioară de 6 luni cu suspendare. Aceasta o primise în iulie 2020 la Curtea de Apel Galaţi, tot pentru conducere pe drumurile publice fără permis.