Adrian Ilie a fost condamnat la închisoare. Are 10 zile să facă apel

Adrian Ilie, fost mare atacant al echipelor Valencia și Steaua, a fost condamnat la 8 luni de închisoare cu suspendare de către Judecătoria Sectorului 4 din București.

Incidentul care a dus la această sentință a avut loc în iulie 2023, când Poliția Rutieră l-a depistat la volan cu o alcoolemie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

După ce a fost oprit de polițiști, fostul fotbalist, acum în vârstă de 50 de ani, a fost dus la Institutul Național de Medicină Legală (INML) pentru prelevarea probelor biologice. Acesta s-a opus procedurii, motiv pentru care i s-a deschis un dosar penal.

Prima sentință a fost acum pronunțată, iar Ilie va fi supravegheat de autorități timp de doi ani, perioadă în care va trebui să respecte anumite reguli stricte pentru a nu fi privat de libertate.

Printre obligațiile impuse, Adrian Ilie va trebui să se prezinte la Serviciul de Probațiune Brașov la datele fixate, să primească vizitele consilierului de probațiune, să anunțe orice schimbare de locuință și orice deplasare care depășește 5 zile.

De asemenea, va trebui să informeze autoritățile despre orice schimbare a locului de muncă și să furnizeze documente care să permită controlul mijloacelor sale de existență.

Adrian Ilie are la dispoziție 10 zile pentru a face apel la decizia instanței. În plus, acesta a fost obligat să achite suma de 1.500 de lei, reprezentând cheltuielile de judecată.

Comunicatul Poliţiei Rutiere din urmă cu un an, când cel supranumit „Cobra” a fost prins de oamenii legii

Iată ce transmiteau cei de la Poliţia Rutieră acum un an, după ce l-au prins pe Adrian Ilie băut la volan.

„La data de 22 Iulie a.c., polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe o stradă din Sectorul 1 au oprit pentru control un autovehicul la volanul căruia se afla un bărbat.

Polițiștii au procedat la testarea cu aparatul alcooltest care a indicat o concentrație de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest context, conducătorul autovehiculului a fost condus la sediul INML, unde a refuzat prelevarea mostrelor biologice necesare stabilirii alcoolemiei.

Conform Legii, șoferii prinși beți la volan cu o alcoolemie de peste 0,80g/l în sânge (echivalentul unei concentrații de 0,40mg/l în aerul expirat) sunt încadrați la infracțiune și riscă să fie pedepsiți drastic «cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă penală».

În cauză s-a deschis un dosar penal în cadrul căruia se efectuează cercetări IN REM (cu privire la faptă) în conformitate cu prevederile art. 337 alin.1 din Codul Penal.”