Autorizaţia dată de actualul patron al lui Clippers, Donald Sterling – suspendat pe viaţă în urma unor comentarii rasiste -, soţiei sale Shelly Sterling, pentru ca aceasta să negocieze vânzarea echipei împreună cu responsabilii Ligii nord-americane de baschet (NBA), reprezintă cheia care poate permite încheierea operaţiunii.
Acordul de vânzare va trebui să fie aprobat de NBA şi acest lucru va fi suficient, în condiţiile în care Sterling nu mai are nicio capacitate de decizie, conform presei din Statele Unite, citată de agenţia EFE.

Ceea ce este deja sigur e faptul că oferta lui Ballmer depăşeşte ca valoare propunerile făcute de grupurile conduse de David Geffen (1,6 miliarde) şi investitorii din Los Angeles Tony Ressler şi Steve Karash (1,2 miliarde), care îl include şi pe fostul jucător NBA Grant Hill.

De altfel, Geffen a şi confirmat pentru ESPN, în cursul nopţii de joi, că grupul său s-a retras din licitaţie, chiar dacă oferta lui Ballmer nu a fost declarată câştigătoare în mod oficial.

Donald Sterling anunţase anterior că nu intenţionează să vândă clubul Los Angeles Clippers şi că va acţiona în justiţie conducerea NBA dacă va fi forţat să facă acest lucru.

Patronul clubului californian a fost suspendat pe viaţă şi amendat cu 2,5 milioane dolari de NBA, după apariţia unei înregistrări în care face comentarii rasiste într-o conversaţie privată cu amanta sa.

Conform unei anchete realizată de 'E-Poll Market Research' şi ale cărei rezultate au fost dezvăluite joi, Donald Sterling este 'omul cel mai detestat' din Statele Unite.

Dacă până la urmă vânzarea se va realiza, Los Angeles Clippers ar deveni al doilea club ca valoare din istoria sportului american, după ce un grup de investitori printre care se afla şi Magic Johnson, fostul star al baschetului din SUA, a plătit anul trecut 2,1 miliarde dolari pentru echipa de baseball Los Angeles Dodgers.

În privinţa echipelor de baschet, cel mai valoroase cluburi americane sunt în acest moment New York Knicks şi Los Angeles Lakers, evaluate la 1,4 miliarde dolari, urmate de Chicago Bulls (1 miliard) şi Boston Celtics (875 milioane).

Steve Ballmer (58 ani) a fost director general al companiei Microsoft între 2000 şi 2014, iar averea sa se ridică în prezent la 20 miliarde dolari, conform revistei americane Forbes.AGERPRES