Mark Hurd, fostul preşedinte al Hewlett-Packard (HP), a fost numit în funcţia de co-preşedinte şi membru al Consiliului de Administraţie al Oracle, a doua mare companie de software din lume.

Mark Hurd, fostul director general al Hewlett-Packard, care şi-a dat demisia din funcţie, luna trecută, fiind acuzat de încălcarea conduitei profesionale, va ocupa de luna aceasta funcţia de co-preşedinte la Oracle. Acesta îi va raporta direct lui Larry Ellison, fondatorul şi preşedintele companiei Oracle.

„Mark a făcut o treabă extraordinară la HP şi va face o treabă şi mai bună la Oracle. Nu există un executiv în lumea IT cu mai multă experienţă decât Mark”, a declarat Ellison, care a criticat dur conducerea HP pentru demiterea lui Hurd.

Ellison a spus la plecarea lui Hurd de la HP: „acceptarea demisiei lui Hurd a fost cea mai proastă decizie a consiliului de administraţie al unei companii după cea luată de idioţii de la Apple care l-au concediat pe Steve Jobs acum mulţi ani”.

Pentru a-i face loc lui Hurd, Charles Phillips, co-preşedinte alături de  Safra Catz, a demisionat, potrivit unui comunicat al companiei americane.

SURSA: NYT