Lanci, anterior CEO al Acer, va contribui la coordonarea procesului de creştere continuă şi rapidă a Lenovo în întreaga regiune. De peste doi ani, Lenovo este compania cu cea mai rapidă dezvoltare din lume.
Anul trecut, Lenovo a achiziţionat MEDION în Germania pentru a susţine această evoluţie în Europa.În cadrul anunţului de astăzi, Gianfranco Lanci îşi prezintăplanurile de a include Lenovo în clasamentul primilor trei furnizori de PC-uri din regiunea EMEA, pânăîn 2013.

"Anul trecut a fost o perioadă de tulburărişi incertitudini pe piaţa PC-urilor pentru unii dintre principalii jucători, dar strategia noastră a rămas constantă în tot acest timp –aceea de a proteja şi dezvolta portofoliul THINKdeţinut de Lenovo, simultan cu ofensiva penoi pieţe, cum ar fi sectorul consumatorilor individuali", a declarat Lanci, alcărui mandat ca preşedinte EMEA a început oficial pe 2 aprilie. "Suntem deja puternici în Rusia şi Germania în acest sector al pieţei. Strategia noastră pentru acest an este de a promova produse din gama IDEA pentru acelaşi sector în mult mai multe ţări din cadrul EMEA."

Lanci a declarat că dezvoltarea tabletelor şi adoptarea de către publicul larga noilor tipuri de PC-uri precum laptopurile subţiri de tip Ultrabook creează multe oportunităţi noi pentru Lenovo. "EMEA este o piaţă strategică foarte importantă pentru noi. Trebuie să ne menţinem poziţia de lider în vânzări – suntem numărul unu în lume în sectorul clienţilor comerciali–şi în acelaşi timp, trebuie săne extindem dramatic prezenţa în sectorul consumatorilor generali şi pe IMM-uri în întreaga regiune. Acest lucru ne va ajuta să atingem ponderea de 10% în primele 10 ţări din EMEA şi astfel săne atingem obiectivul pe termen lung, de a deveni un jucător de top trei în EMEA."

Numirea lui Gianfranco Lanci ca preşedinte al Lenovo EMEA are loc după reorganizarea companiei, care începând cu 2 aprilie 2012, s-a împărţit în patru zone geografice de business – EMEA, APLA (Asia Pacific / America Latină), China şi America de Nord.
Reorganizarea va crea zone mai eficiente, mai dinamice şi mai concentrate, care să poata implementa strategia "Protect & Atack" a companiei în întreaga lume. Această strategie a permis Lenovo să-şi menţină amploarea business-ului de bază în China şi piaţa comercială la nivel mondial,astfel încăt să producăprofituri, în timp ce investeaofensiv pentru creştere în pieţele emergente, în piaţa dispozitivelor pentru consumatori generali şi a internetului mobil.
Ca urmare a acestei strategii, Lenovo a fost producătorulde PC-uri cu cea mai rapidă creştere, devansând piaţa timp de 11 trimestre consecutive.Compania, care şi-a depăşit deja competitorii pe pieţele emergente ale PC-urilor, şi-a anunţat recent rezultatele financiare din al treilea trimestru al anului fiscal 2011-2012, având o cotă de piaţă record la nivel mondial (14%), profituri record, creşteri în aproape fiecare regiune şi segment de produse, precum şi o suită nouă şi captivantă de produse care satisfac nevoile generaţiei PC-Plus.

EMEA este cea mai mare dintre cele 4 divizii şi este împărţităîn 7 regiuni. Este o combinaţie diversă de ţări emergente, mature şi nou-emergente, oferind oportunităţi foarte mari de creştere în fiecare piaţă pe fiecare segment- inclusiv cel al consumatorilor generali, al întreprinderilor mici şi mijlocii, al întreprinderilor mari şi al sectorului public.
Cine este Gianfranco Lanci
Lanci şi-a început cariera la Texas Instruments (TI) în 1981, în divizia de calculatoare şi ceasuri digitale. El a deţinut mai multe posturi de conducere în cei 17 ani de activitate în cadrul TI, cel mai important fiind cel de director naţional al diviziei de Computere Portabile şi Imprimante în Italia, Orientul Mijlociu şi Africa, ca mai apoi să fie preşedinte în cadrul diviziei de Produse pentru Productivitate din EMEA.

Ca urmare a achiziţiei diviziei de notebook-uri din cadrul TI de catre Acer în 1997, Lanci a fost director general al Acer Italia, apoi preşedinte al Acer Europa în 2000 şi preşedinte al EMEA în 2002. Ca preşedinte al Acer EMEA, el a introdus un model de afaceri inovator care a facut ca Acer să devină jucătorul numarul 1 de PC-uri în EMEA. În 2008, Lanci a fost numit CEO (Chief Executive Officer) şi preşedinte Acer, iar sub conducerea sa, compania a devenit producătorul numărul 2 în lume, realizând profitabilitate record pentru trei ani consecutivi.

Gianfranco Lanci a absolvit Politehnica din Torino, unde a obţinut o diplomă în inginerie civilă. Lanci locuieşte în Milano, este căsătorit şi are trei copii. Pasiunile sale sunt vinul, ciclismul şi fotbalul.