Facebook, cea mai mare reţea socială din lume, vrea să demonstreze că nu este doar o companie de internet, ci şi o companie de tehnologie. Publicaţia de The New York Times a scris recent că Facebook va lansa un telefon mobil inteligent anul viitor.

Cei de la The New York Times au aflat despre acest proiect Facebook de la mai multi angajaţi ai reţelei. Aceştia au declarat că Facebook a angajat şase foşti ingineri Apple care au lucrat la dezvoltarea iPhone şi iPad.

Despre un telefon Facebook s-a mai vorbit şi în trecut. În 2010, AllThingsD scria că Facebook s-a înţeles cu taiwanezii de la HTC pentru a lansa un telefon mobil, numele de cod fiind Buffy. Nici până în prezent telefonul nu a fost lansat pe piaţă, în schimb HTC a lansat la Mobile World Congress 2011 două terminale cu butoane Facebook dedicate,  HTC ChaCha şi HTC Status.

The New York Times scrie că Facebook ar putea să concureze mai degrabă cu Google, care a încheiat recent achiziţia Motorola Mobility, decât să se ia la “trântă” cu gigantul Apple, al doilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume.
Sursa: Cnet.com