Forumul de Afaceri Româno-Israelian. Evenimentul a reunit peste 70 de reprezentanți ai mediului de afaceri ialomițean și din comunitatea de afaceri israeliană din România, precum și oficiali locali și naționali, într-un cadru dedicat dialogului economic, dezvoltării de parteneriate strategice și identificării de noi oportunități de colaborare.

Valentin Preda, președinte al Diplomacy360° și al Bursei Române de Afaceri, a salutat deschiderea autorităților județene pentru organizarea acestui forum, apreciind faptul că acesta aduce împreună, la aceeași masă a dialogului, lideri politici și administrativi, antreprenori locali și naționali, reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie România–Israel, precum și ai Ambasadei Israelului în România.

Forumul de Afaceri Româno-Israelian, participare la nivel înalt: Ambasadorul Israelului și lideri locali

Evenimentul s-a bucurat de prezența Excelenței Sale Dr. Lior Ben Dor, Ambasadorul Israelului în România, alături de:

  • Marian Pavel, Președintele Consiliului Județean Ialomița,
  • Călin Coșar, Președintele Camerei de Comerț și Industrie România–Israel,
  • Constantin Marin, Prefectul Județului Ialomița,
  • Alexandru Potor, Primarul Municipiului Slobozia,
  • Laurențiu Șonchereche, Primarul Municipiului Fetești,

alături de numeroși alți invitați din sectorul public și privat.

„Dialog pentru România” – tehnologie pentru democrație participativă

În calitate de inițiator al programului „Dialog pentru România” (DoR), Valentin Preda a subliniat importanța dialogului ca instrument de soluționare a provocărilor cu care se confruntă societatea românească, atât în plan politic, cât și economic și social. De asemenea, a apreciat faptul că organizarea forumului de afaceri a survenit la inițiativa unui membru din echipa DoR, Iulian Mareș, care este și consilier județean în cadrul C.J. Ialomița.

Forumul de Afaceri Româno-Israelian
Forumul de Afaceri Româno-Israelian

 

Totodată, acesta a prezentat autorităților județene platforma digitală și aplicația mobilă „Dialog pentru România”, aflate în dezvoltare, menite să faciliteze consultarea cetățenilor în procesul decizional. Această inițiativă propune o modernizare a relației dintre instituțiile statului și cetățeni, prin utilizarea tehnologiei pentru transparență, implicare civică și eficientizarea procesului democratic.

Conducerea Consiliului Județean Ialomița și-a exprimat interesul de a adopta aplicația în cadrul administrației județene, ca instrument de consultare publică, în vederea unei guvernări participative și a unei relații mai directe cu cetățenii.