Alberto Mantovani, directorul ştiinţific al Institutului Clinic Humanitas din Milano şi profesor emerit al Universităţii Humanitas, instituţie care colaborează cu Universitatea din Wuhan, recomandă oamenilor aplicarea formulei 0-5-30 care ne poate ţine departe de orice boală.

Deși s-a vorbit de foarte multe ori despre cercetări legate de vaccinuri, de tratamente care ar face minuni, studiile ştinţifice nu au confirmat până acum niciuna dintre variante. Cel puțin nu în totalitate.

Dieta mediteraneană

Cu toate acestea, profesorul Alberto Mantovani susţine aplicarea formulei 0-5-30 pentru a rămâne sănătoşi.

Omul de știință este de partea celor care susţin că fumatul trebuie să lipsească din viaţa noastră. El dă ca exemplu faptul că foarte mulţi dintre cei care au murit din cauza COVID-19 erau fumători.

Savantul susţine, apoi, că dieta mediteraneană este cea mai indicată pentru a lupta cu acest virus.

În consecință, recomandă luarea zilnică a cinci gustări compuse din legume şi fructe pentru întărirea sistemului imunitar.

Apoi, al treilea element al „formulei” se referă la activitatea fizică de cel puţin 30 de minute, informează digisport.ro. „Sportul este o terapie pentru corpul nostru, a minţii şi a sistemului imunitar”, afirmă Matovani.

Regulile de distanțare socială, ignorate

În concluzie, formula 0-5-30 se referă la 0 – fumat, 5 – gustări compuse din fructe și legume, 30 – minute de sport/activitate fizică.

Italia este una dintre ţările cel mai afectate de epidemia de coronavirus. Până acum, în Italia au fost înregistrate 231.139 de îmbolnăviri şi 33.072 decese din cauza COVID-19.

Începând cu data de 4 mai, a început în Italia perioada de relaxare a restricțiilor, iar 4,5 milioane de oameni au putut să meargă din nou la serviciu.

Atraşi afară, în aer liber, de vremea foarte bună, italienii s-au îngrămădit în weekend-ul care a trecut pe plaje, în baruri şi pizzerii, ignorând de multe ori regulile de distanţare socială.

Autorităţile sunt alarmate de acest efect al redeschiderii şi avertizează populaţia să rămână vigilentă pentru că virusul este în continuare la fel de mortal.