Foreign Policy a ales să o susţină pe democrata Hillary Clinton în detrimentul republicanului Donald Trump, considerat 'cel mai rău candidat al unui mare partid' din istoria ţării

Chiar dacă 'acordăm multă valoare relaţiei cu cititorii noştri, oricare ar fi orientările lor politice (…), conducerea editorială a FP renunţă la tradiţie şi o sprijină pe Hillary Clinton pentru a deveni următorul preşedinte al Statelor Unite', scrie publicaţia, specializată în relaţii internaţionale. 

'Lista motivelor pentru care Trump constituie o ameninţare este atât de lungă, încât devine şocant că este candidatul la preşedinţie al unui mare partid', explică FP în acelaşi editorial. 

Acesta face referire la 'comportamentul nedemn faţă de femei' al miliardarului şi la 'repudierea sa de atâţia membri ai propriului partid', ceea ce 'îi ilustrează inadecvarea marcantă' pentru funcţia de preşedinte. 

Donald Trump 'şi-a demonstrat în multe rânduri ignoranţa în privinţa unor aspecte de bază ale relaţiilor internaţionale', precum şi 'lipsa de nuanţă' în diplomaţie, remarcă editorialul, care îi mai reproşează magnatului afirmaţiile apreciative faţă de preşedintele rus Vladimir Putin ('un tiran şi un pericol public', scrie FP) şi că a vorbit 'foarte dezinvolt' despre arma nucleară. 

'Trump este cel mai rău candidat al unui mare partid pe care această republică l-a produs vreodată', concluzionează Foreign Policy, care laudă, în schimb, 'calităţile' dnei Clinton, considerând-o pregătită să conducă SUA. 

'Dacă ar fi aleasă prima femeie preşedinte al acestei ţări, (momentul) ar fi nu doar istoric (…), dar ar îndepărta deja o mare ameninţare pentru Statele Unite: perspectiva grotescă şi profund neliniştitoare a unei preşedinţii Donald Trump', adaugă prestigioasa publicaţie americană.

AGERPRES