Grupul Ford, proprietarul Automobile Craiova, ar putea realiza, în următoarele şase – 12 luni, o majorare de capital prin emisiune de acţiuni sau o procedură similară, pentru a-şi acoperi datoriile, potrivit unui analist al băncii americane JPMorgan Chase.

Ford pare să se „concentreze intens” pe o serie de linii de credit de 10,5 miliarde de dolari, cu maturitate în decembrie 2011, şi nu va „aştepta până în ultimul minut” pentru a aborda problemele ridicate de scadenţa acestor împrumuturi, a afirmat analistul citat într-o notificare transmisă clienţilor, potrivit Mediafax.

„Anticipăm o majorare de capital în următoarele 6-12 luni”, a arătat el.

Reprezentanţii Ford au refuzat să comenteze informaţiile.

Abordarea şi rezolvarea problemelor legate de datoriile ajunse la maturitate reprezinta „un plus” pentu Ford, însă ridică şansele diluării capitalului grupului cu circa 20%, comentează analistul.

Politica de preţuri îmbunătăţite, ajutor pentru Ford

JPMorgan anticipează, totodată, ca Ford să depăşească „semnificativ” estimările analiştilor privind rezultatele financiare din trimestrul al doilea, datorită unei politici de preţuri îmbunătăţite pe pieţele din America de Nord şi Europa, precum şi în urma consolidării politicii de producţie din aceste regiuni.

Banca elveţiană Credit Suisee a arătat de asemenea, anterior, că anticipează ca Ford să depăşească aşteptările pieţei pentru perioada aprilie-iunie.

SURSA: Mediafax