Ford a reuşit luna trecută să depăşească pragul de un milion de unităţi Fiesta vândute în Europa, la doar 28 de luni de la scoaterea la vânzare a modelului.

Lansat în showroom-urile dealerilor Ford în octombrie 2008, modelul Ford Fiesta, a urcat rapid în topurile de vânzări şi a devenit a 2-a cea mai bine vândută maşină în Europa la începutul anului 2009, poziţie pe care a menţinut-o până în prezent.

„Doresc să mulţumesc clienţilor noştri din toată Europa pentru că au contribuit la succesul extraordinar al modelului Ford Fiesta”, a declarat Stephen Odell, Preşedinte şi CEO, Ford Europa.

Ford Fiesta este produs în Europa, la fabricile de asamblare Ford din Cologne, Germania, şi Valencia, Spania. Este cel mai de succes autoturism de clasă mică fabricat în Europa şi vândut în Europa din toate timpurile, cu vânzări cumulative de 14 milioane de unităţi, întrucât a fost lansat în 1976.

În ultimii 35 de ani, Ford Fiesta a reprezentat performanţa economică, practică şi de încredere. În prezent, continuă să atragă o nouă generaţie de şoferi, studiile arătând că atrage cumpărători tineri, cu venituri mai ridicate, care aleg nivele ridicate de echipare, cu mai multe facilităţi şi opţiuni.