„Mutăm producţia pe scară largă a Escape PHEV în 2021. Primul Escape PHEV va fi vândut anul viitor”, a precizat un purtător de cuvânt al producătorului auto american, conform agerpres.ro

Compania a anunţat că a rechemat la service 20.500 de vehicule Kuga PHEV în Europa şi luna trecută a suspendat vânzările acestui model, din cauza potenţialelor temeri privind bateria de înaltă tensiune care, în anumite cazuri, poate provoca o explozie.

Ford, care produce vehiculele Escape la fabrica din Louisville, Kentucky, planificase iniţial producţia în primăvara anului trecut, dar a amânat-o până în vara acestui an, după ce pandemia de coronavirus a forţat compania să închidă fabricile. Kuga şi Escape au aceeaşi baterie şi motor.

Modelele plug-in hibrid fac parte din strategia Ford de a cheltui 11,5 miliarde de dolari pentru a trece la vehicule electrice. Anul acesta ar urma să fie produs în Mexic primul model electric Mustang Mach-E.

Al doilea mare producător auto din SUA, Ford, este prezent şi pe piaţa din România.

Ford lansează noul model de Puma ST

Craiova este de astăzi un nou punct de pe harta Ford Performance, divizia de vehicule de performanță a Ford Motor Company. Ford lansează cea mai puternică mașină de serie fabricată la noi în țară, la Craiova.

Sigla ST de pe noul Ford Puma produs la Craiova promite mai multă performanță și un stil de condus sportiv, șasiu optimizat, 200 CP, pe un automobil de sub 1400 kg.

Noul model este o premieră în Europa și este primul automobil care reunește celebra dinamică de condus a gamei Ford Performance pe segmentul SUV-urilor compacte.

Pe cât de compact, pe atât de rapid, Puma ST este echipat cu un motor EcoBoost 1 de 200 CP și 1,5 litri, care permite o accelerație de la 0 – 100 km/h în 6,7 secunde. Șasiul optimizat și personalizat include o bară de torsiune, o bară stabilizatoare și configurarea amortizoarelor. Răspunsurile la direcție sunt cu 25% mai rapide și frânele cu 17% mai receptive decât cele de pe modelul Puma standard. Anvelopele Michelin Pilot Sport 4S dezvoltate special pentru a oferi control si stabilitate sporite la niveluri înalte de performanță, contribuie, de asemenea, la livrarea celei mai sportive experiențe de conducere disponibile pe un SUV Ford.

Puterea maximă este disponibilă la 6.000 rpm, cuplul maxim crescând la 320 Nm între 2.500 rpm și 3.500 rpm, contribuind la o accelerație liniară și la o reacție sporită. Puma ST dispune de aceeași transmisie manuală cu șase trepte, cu schimbare lină, asemenea celei de pe Fiesta ST, cu reprize scurte de accelerație, ce permit parcurgerea 0-100km/ h în doar 6,7 secunde și o viteză maximă de 220 km/h, utilizând jante din aliaj de 19 inch.