Sigla ST de pe noul Ford Puma produs la Craiova promite mai multă performanță și un stil de condus sportiv, șasiu optimizat, 200 CP, pe un automobil de sub 1400 kg.

Noul model este o premieră în Europa și este primul automobil care reunește celebra dinamică de condus a gamei Ford Performance pe segmentul SUV-urilor compacte.

Pe cât de compact, pe atât de rapid, Puma ST este echipat cu un motor EcoBoost 1 de 200 CP și 1,5 litri, care permite o accelerație de la 0 – 100 km/h în 6,7 secunde. Șasiul optimizat și personalizat include o bară de torsiune, o bară stabilizatoare și configurarea amortizoarelor. Răspunsurile la direcție sunt cu 25% mai rapide și frânele cu 17% mai receptive decât cele de pe modelul Puma standard. Anvelopele Michelin Pilot Sport 4S dezvoltate special pentru a oferi control si stabilitate sporite la niveluri înalte de performanță, contribuie, de asemenea, la livrarea celei mai sportive experiențe de conducere disponibile pe un SUV Ford.

Puterea maximă este disponibilă la 6.000 rpm, cuplul maxim crescând la 320 Nm între 2.500 rpm și 3.500 rpm, contribuind la o accelerație liniară și la o reacție sporită. Puma ST dispune de aceeași transmisie manuală cu șase trepte, cu schimbare lină, asemenea celei de pe Fiesta ST, cu reprize scurte de accelerație, ce permit parcurgerea 0-100km/ h în doar 6,7 secunde și o viteză maximă de 220 km/h, utilizând jante din aliaj de 19 inch.

Puma ST vine în șase culori disponibile pentru caroserie, Agate Black, Desert Island Blue, Fantastic Red, Frozen White, Magnetic și culoarea care reprezintă Trade Mark-ul modelului, Mean Green. Interiorul este și el unul atent realizat, care se remarcă prin scaunele Recaro încălzite, înscripționate cu emblema ST, care se găsește înclusiv pe volanul de piele și pe maneta schimbătorului de viteze.

Pentru un plus de comfort Ford a inclus și funcțiile de încărcare wireless, parbriz încălzit, senzori de parcare față/spate, ștergătoare automate și sistemul Ford SYNC3 care permite șoferului să controleze sistemul audio, smartphone-urile și navigația cu ajutorul comenzilor vocale. Sistemul permite compatibilitatea Apple CarPlay și Android Auto. Display-ul este unul de tip tactil, poziționat central, cu o diagonală de 8 inch care afișează logo-ul Ford Performance la pornire. Ford s-a gândit și la principala preocupare a românului când vine vorba de a cumpăra o mașină, consumul. Cu ajutorul tehnologiei care poate decupla sau cupla un cilindru în 14 milisecunde, Puma ST reușește să scoată un consum ireproșabil de 6l / 100 km și 134g / km emisii de CO2.

Interiorul Pumei ST ofera un spațiu de încărcare de 456 de litri cubi. Pentru maximizarea ergonomiei compania a venit cu inovația Ford MegaBox amplasat sub podeaua portbagajului, care oferă 80 de litri suplimentari pentru depozitare.

„Noul nostru Puma ST este practic și rafinat, cu proporții de SUV care atrage toate privirile, dar capabil să ofere plăcerea unui hot-hatchback” – Stefan Meunzinger, Manager Ford Performance Europa.