În materialul realizat de Cohan, se face o scurtă prezentare a ţării noastre, urmată de un scurt istoric al companiei Bitdefender. Fondată de Talpeş şi de soţia sa în 1990, compania are cca. 670 de angajaţi în prezent. Bitdefender a oferit la început sisteme de operare pentru companii, la preţuri mai mici decât cele propuse de firmele americane. Eforturile lui Talpeş de a împiedica atacurile cibernetice asupra sistemelor propuse de Bitdefender au dus la schimbarea misiunii companiei în 1996. Începând cu acest an, Bitdefender a devenit furnizor de soluţii antivirus.

În materialul lui Peter Cohan de la Forbes mai scrie că lider la nivelul veniturilor din atacurilor cibernetice este Rusia, cu 4,5 mld. dolari în 2011. Potrivit firmei de investigaţii Group-IB, cei mai mulţi hackeri câştigă din online banking. Aceştia accesează parole şi conturile cărţilor de credit. Fraudele din online bankig s-au ridicat la valoarea de 942 mil. dolari în anul precedent, iar a celor din spam la cca. 830 mil. dolari.

Bitdefender şi-a mărit numărul de angajaţi cu 10% în 2011, până la 670. AVG, principalul său competitor, are 870 de angajaţi în prezent.

Talpeş intenţionează să angajeze în continuare oameni cu potenţial şi pentru a-şi menţine poziţia de companie care inspiră antreprenorii şi tinerii pasionaţi de IT, Bitdefender îşi va organiza oferta publică iniţială "în următorii doi-trei ani".