In lunile mai si iunie din 2007, Fabian a investit 34,9 milioane de euro in achizitia a noua cladiri si si-a majorat portofoliul la 9 imobile, spatiul total al acestora impreuna cu cel al celor 885 de apartamente detinute de Fabian depasind 73.000 de metri patrati, informeaza un comunicat al fondului imobiliar. Valoarea cladirilor este de aproximativ 70 de milioane de euro.

Fabian Romania Property Fund Limited a efectuat patru investitii anul trecut, valoarea acestora depasind 35,6 milioane de euro. Fondul a fost admis pe piata alternativa de investitii in decembrie 2006 si a devenit singurul fond de investitii listat pe aceasta piata care este dedicat sectorului imobiliar din Romania.

 

Fondul de investitii Fabian s-a lansat in Romania in 2005, in acelasi an efectuand si prima achizitie, cladirea

Banu Antonache, pentru care a platit 12,3 milioane de euro. Apoi a urmat achizitia implicarea in proiectul rezidential New Town, achizitia in parteneriat cu AIG/Lincoln a cladirii de birouri Lakeview, achizitia Cubic Centre,  Evocenter, Baneasa Business Centre, achizitia unui proiect in centrul Bucurestiului si implicarea intr-un proiect rezidential de 4,7 milioane de euro din Timisoara.

Sursa: Capital 29 Iunie 2007