Spațiul, denumit V7 Startup Studio, are o capacitate de 50 de locuri și reprezintă o investiție de 100.000 de euro făcută de cei doi antreprenori, cu scopul de a susține business-urile la început de drum și de a-l transforma într-un incubator de afaceri în următorul an.

Membrii au birouri flexibile de lucru și acces la săli de ședință și conferințe, internet, bucătărie (unde vor beneficia de cafea, apă, ceaiuri), spații de depozitare sau de relaxare, bibliotecă și imprimantă. Pe lângă acestea, vor avea acces și la beneficii oferite în parteneriat cu business-urile care vor avea biroul în hub. 

“Investiția realizată din fondul de investiții V7 Capital estimăm că va fi amortizată în aproximativ un an și jumătate. Dar, pentru 2019, primul an întreg de funcționare, sperăm să ajungem la o cifră de afaceri de 100.000 de euro”, precizează Iulian Cîrciumaru, cofondator 7card & V7 Capital.  

Proiectul a fost gândit de arhitecți ca un spațiu modular, atât la mansardă cât și la mezanin putând fi organizate diverse tipuri de evenimente, de la workshop-uri, cursuri în weekend, lansări de produs, sesiuni de pitching sau evenimente de networking. Investitorii și-au propus ca lunar să organizeze 2-3 evenimente pentru comunitate și în jur de 6-8 să fie organizate de alte companii.

Hub-ul oferă abonamente lunare de 220 euro, dar și acces de o jumătate de zi, o zi întreagă sau 10 zile/lună, la tarife începând cu 15 euro. Spațiul este disponibil 24/7 pentru membrii care au abonament lunar, un program potrivit pentru toți antreprenorii care își organizează timpul dupa bunul plac.  

„Față de alte hub-uri din piață ne diferențiem prin input-ul adus de Andrei și Iulian,  antreprenori care au făcut un exit, și care își doresc să fie prezenți lângă alți antreprenori în etapa lor cea mai grea, adică cea de început, cu mentorat sau chiar cu investiții, unde e cazul. Credem că antreprenorii pot reuși mai ușor când sunt alături de ei oameni care trec prin experiențe similare”, adaugă Andrei Neacșu, community manager.

În București sunt în prezent 52 de spații de coworking, iar în alte oraşe 45, cel mai multe, 13, fiind în Cluj-Napoca. Spre comparație, Ucraina are 99 de astfel de spații, iar Cehia, Austria și Polonia câte 340 fiecare. În întreaga lume piața de coworking space reprezintă 1% din cea a birourilor, cu un număr de 15.000 locuri în prezent, cu estimări de până la 25.000 în 2025. Spațiile de coworking au în prezent peste 1,2 milioane de rezidenți în întreaga lume. Un procentaj de 35% din forța de muncă din SUA e freelance, iar în Franța 50% din rezidenții hub-urilor sunt angajați, nu antreprenori, ceea ce arată creșterea interesului pentru acest model de spațiu comun de către companii.