“Liviu Dragnea va fi plecat din ţară când se va întâmpla criza, la pescuit, şi va spune: eu n-am stiut, că eram plecat, daca eram aici, nu se întâmpla”, mai spune senatorul liberal într-un interviu pentru Ziare.com.

„Tot ce face PSD în economie şi justiţie de la începutul anului nu duce decât la dezastru. Deciziile acestui Guvern omoară tot ce e antreprenoriat”, declară Cîţu.

Scandalul banilor pentru Ministerul Apărării, soldat cu demisia unui ministru, a ridicat semne de întrebare privind capacitatea bugetului de a acoperi drepturi salariale. A fost o chestiune strict tehnică sau un semnal că intrăm într-o criză?

„Lucrurile sunt reale, sunt probleme mari de finanțare. Și avem deja un model care se repetă. De fiecare dată când e o problemă reală, structurală, vine Liviu Dragnea și ne spune că e o problemă de comunicare. Deci se pare că în Guvern lipsește doar un Minister al Comunicării, că în rest totul e perfect.”, a spus Cîţu.

„Deci noi doar ne imaginăm că execuția bugetară e dezastruoasă, deși site-ul Ministerului de Finanțe ne spune asta. Cheltuielile programate au fost tăiate cu 10 miliarde și tot au rămas cu deficit de 5 miliarde, de trei ori mai mare decât anul trecut. Deci lipsesc vreo 15 miliarde. Sunt cifrele lor.”, a mai spus acesta.

Și atunci cum să vină cu o rectificare pozitivă, după cum pretinde dl Tudose că va fi?

„Nu ai cum. Eu sunt curios ce măsluiri vor face. Dacă vin cu o rectificare pozitivă voi cere comisie de anchetă, exact pe motivația lui Liviu Dragnea pe comisia de anchetă din iarnă și pe raportul Curții de Conturi: când anul trecut erau veniturile cu 4,7 miliarde minus trebuia să fie rectificare bugetară negativă. În iarnă, Curtea de Conturi a fost promptă, să vedem ce va face ea acum dacă vin cu rectificare pozitivă.”, a spus senatorul PNL.

„Dar PSD a reușit un lucru fantastic. A populat instituțiile care ar trebui să controleze actul guvernamental și le folosește în interes propriu. ASF, CCR, cam 90% din BNR sunt populate la vârf cu oameni din PSD. Cum zice cineva ceva, intervin. Că ANAF la Rîse Project.”, susţine acesta.

 

Deci sunt probleme de finanțare deși creșterea economică e foarte mare?

„Pe de-o parte, zici că ai creștere de 5,8%, pe de altă parte, ai execuție bugetară dezastruoasă. Undeva, ceva se întâmplă.”

„Dacă nu ai o problemă de finanțare, de ce vii cu supraaciza? De ce există discuția despre Pilonul 2 de pensii pentru care premierul zice că are trei scenarii, unul neexplicat? Una spui, dar acțiunile tale, ca guvern, arată că ești disperat după bani.”

„Plata contribuțiilor pentru contractele part-time ca pentru full time nici nu era în programul de guvernare. Vedem acum gaura de la Casa de Sănătate. Ne putem întreba dacă nu știau de această gaură, la CNAS fiind prietenul lui Liviu Dragnea, și au încercat să o acopere cu aceste contracte.”

„Și disperarea asta după bani e în condițiile în care nici măcar nu a intrat în vigoare Legea salarizării în întregime.”

„Ce nu înțeleg oamenii despre Legea salarizării este că ea introduce o bombă în economie, este un monstru pe care noi, ca societate, va trebui să-l înghițim, ca în filmele în care Godzila înghite bomba și explodează în interior. Eu nu cred că suntem atât de puternici încât să o putem digera. Și mai sunt câteva bombe: de exemplu Progamul Prima casă.”, mai explică Cîţu.

Citiţi mai multe pe ziare.com