Florin Cîțu, lovitură pentru Ministerul Transporturilor: Ar trebui să iau bani, nu să dau

De asemenea, Florin Cîțu a punctat că „nu este adevărată cifra pentru Fondul de Rezervă”. Declarația premierului a fost făcută joi, 5 august, la finalul ședinței de Guvern.

„În primul rând, la Ministerul Transporturilor, nu aş vrea să vorbesc despre aceste cifre, pentru că nu aş vrea să le spun public pentru că încă discutăm. Dar la Ministerul Transporturilor ar trebui să iau bani, nu să dau, după execuţia bugetară. Deci ca să începem aşa. În Ministerul Finanţelor – Acţiuni generale avem cotizaţia la Uniunea Europeană, ajutoare de stat, dobânzi. Îmi pare rău, eu anul trecut am încercat să explic, ce înseamnă Ministerul Finanţelor – Acţiuni Generale.

Sunt colegi de ai dvs din presă care spun că acolo sunt doar banii din Fondul de Rezervă. Nu, acolo la Acţiuni Generale sunt cotizaţiile la Comisia Europeană, ajutor de stat, dobânzi, ş.a.m.d. Să stăm puţin să vedem ce este în spatele acestor cifre. Nu este adevărată cifra pentru Fondul de Rezervă”, a transmis Florin Cîţu.

Liderii USR PLUS sunt nemulțumiți de suma primită de Ministerul Transporturilor

Amintim că liderii USR PLUS sunt nemulțumiți de suma primită de Ministerul Transporturilor la rectificarea bugetară, aceasta fiind puţin peste 300 de milioane de lei.

Totodată, suma a fost acordată în contextul în care Cătălin Drulă ceruse de aproape 10 ori mai mult pentru proiecte de infrastructură. Astfel, Dan Barna şi Dacian Cioloş vor avea joi o întâlnite cu premierul Florin Cîţu.

Tensiuni pe scena politică din cauza rectificării bugetare

Tabăra lui Ludovic Orban este la rândul ei nemulțumită, acuzându-l pe Florin Cîțu că a pus 3 miliarde de lei în fondul de rezervă al premierului pentru a fi folosiți înainte de Congresul PNL.

Prima variantă a rectificării bugetare, realizată de premierul Florin Cîțu în calitate de ministru interimar al Finanțelor, arată că ministerele USR PLUS primesc mai puțini bani decât au solicitat miniștrii care ocupă respectivele portofolii.

Cea mai mare nemulțumire în tabăra USR PLUS are legătură cu bugetul ministerului Transporturilor. Astfel, Cătălin Drulă a cerut aproape 3 miliarde de lei, în timp ce premierul a prevăzut în varianta pe care urmează să îl prezinte în coaliție doar 320 de milioane de lei, de aproape zece ori mai puțin decât a cerut ministrul Transporturilor.

„Mai avem nevoie de bani și la Sănătate și Justiție, dar cea mai mare problemă este la Transporturi”, transmit surse ale Digi24.

Sursă foto: Facebook, Guvernul României