Într-o postare pe pagina de Facebook, organizaţia de protecţia mediului Agent Green acuză parlamentarii USR că au blocat, în ultima zi de lucru, legea care ar fi aprobat ordonanţa de urgenţă pentru interzicerea exportului cu animale vii măcar pe timpul verii.

Totodată, reprezentanții organizației susțin că decizia luată de USR-PLUS face ca formațiunea politică să fie mai rea decât PSD-ul. Sursele citate precizează că temperaturile sunt din ce în ce mai crescute, iar animalele se ”coc de vii” în vapoarele și camioanele cu care sunt transportate.

Agent Green susține că suferința animalelor este inutilă, iar moartea lor în chinuri stă doar în mâinile parlamentarilor de la USR PLUS.

„USR se dovedeşte astăzi mai rău decat PSD. Parlamentarii USR au blocat în ultima zi de lucru legea care ar fi aprobat OUG-ul pentru interzicerea exportului cu animale vii măcar pe timpul verii. Acum este caniculă şi animalele se coc de vii în vapoare şi camioane. Suferinţa lor inutilă şi moartea lor în chinuri este exclusiv pe mâinile USR”, afirmă reprezentanţii Agent Green, vineri, într-o postare pe Facebook.

USR PLUS a dezamăgit din nou

În același timp, sursele citate au mai adăugat că USR PLUS a dezamăgit încă o dată prin faptul că a blocat legea, aceasta reprezentând un pas pentru o lume mai bună pe care întrega țară și-o dorește.

„Ruşine USR. Ne-aţi dezamăgit deja odată că nu v-aţi luptat pentru şefia ministerului mediului şi din nou acum că aţi blocat această lege care nu era decât un mic pas pentru o lume mai bună pe care România şi-o doreşte”, susţin cei de la Agent Green.

Amintim că reacția Agent Green face referire la proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.225/2020 privind modificarea unor acte normative şi stabilirea unor măsuri în domeniul agriculturii, care a fost aprobat de Senat în februarie.

În data de 30 iunie, când urma să fie acordat votul final în Camera Deputaților, nu a fost întrunită majoritatea calificată pentru adoptare. Mai exact, au fost 115 voturi „pentru”, 149 – „contra” şi 25 de abţineri.