Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, laudă luni compania suedeză Ikea pentru decizia de a nu folosi suma necesară plăţii şomajului tehnic pentru perioada 17 martie – 12 iunie.

Cîțu spune că în acest fel se dovedește faptul că Guvernul a adoptat măsurile corecte la timpul potrivit.

Rezultate mai bune decât cele așteptate

”Felicitări IKEA! Tocmai am terminat o video conferinţă cu doamna Sara Del Fabbro, CEO IKEA Southeast Europe şi doamna Violeta Nenita, Market Manager IKEA România în legătură cu decizia companiei de a nu folosi suma de 858.504 lei necesară plăţii şomajului tehnic pentru perioada 17 martie – 12 iunie.

Reprezentaţii companiei IKEA au spus că deşi ne aflăm în faţa multor provocări în perioada următoare, în opinia lor rezultatele companiei urmează să fie mai bune decât se aşteptau acum câteva luni de zile”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

”Astfel compania IKEA a luat decizia de a nu folosi banii de la buget pentru plata şomajului tehnic.

Aceasta decizie a companiei este încă o dovadă că am luat măsurile corecte la timpul potrivit și am reușit să reducem semnificativ impactul crizei economice asupra companiilor care activează în România.

”Fondurile merg către cei care au nevoie”

Mulțumesc IKEA și vă asigur că fondurile respective vor merge în acele segmente ale societății care au mare nevoie de ajutor”, a precizat ministrul de Finanțe.

În context, Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că plata șomajului tehnic de către Guvern se va prelungi în primă instanță până la 1 iunie, apoi după acea dată va exista o prelungire doar pentru câteva domenii de activitate.

De asemenea, ministrul Alexandru transmite un mesaj celor care nu au primit banii de la angajator: ”Dacă există angajați care nu au încasat șomajul tehnic aferent lunii martie, de urgență să depună sesizare la Inspecția Muncii”.

”Cei mai mulți angajatoril sunt de bună-credință, dar sunt și probleme. Am informații că există întârzieri la plata angajatorilor pentru angajați”, a precizat Alexandru.

Sursa foto: INQUAM.