Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat, a fost ales președinte al Camerei Deputaților, funcție care a aparținut până acum Partidului Național Liberal.

Florin Cîțu, președintele Senatului

Următoarea mutare a fost revocarea președintelui Senatului, Anca Dragu, membră USR. Locul acesteia a fost ocupat de Florin Cîțu. El a fost ales cu 82 de voturi.

Trebuie menționat faptul că Florin Cîțu nu a prins niciun post în noul Guvern. Acesta și-a încheiat activitatea de premier interimar azi, 25 noiembrie.

Mesajul USR

După această schimbare, USR a anunţat că a atacat la Curtea Constituţională hotărârea de revocare a Ancăi Dragu din funcţia de preşedinte al Senatului.

„Din nou, după ani de luptă împotriva PSD, acum suntem nevoiţi să ne apărăm instituţiile democraţiei române de asaltul hoţilor şi incompetenţilor. Coaliţia hoţiei PSD – PNL a fost dispusă să treacă peste Constituţie şi legi, totul pentru a-i asigura o sinecură lui Florin Cîţu”, a transmis USR.

Florin Cîțu părăsește Palatul Victoria

Tot astăzi, 25 noiembrie, Florin Cîţu părăseşte Palatul Victoria, după ce Guvernul Nicolae Ciucă a fost învestit în funcţie joi.

Alături de fostul premier, rând pe rând, şi colaboratorii săi de încredere pleacă de la Palatul Victoria. Ultima demisie, aprobată de Florin Cîţu, este cea a Mihaelei Paraschiv.

Mihaela Paraschiv, Directorul de Cabinet al prim-ministrului, cu rang de secretar de stat, a fost eliberată din funcție, la cerere, de către fostul premier Florin Cîțu. Solicitarea Mihaelei Paraschiv a venit cu o zi înainte ca noul Guvern Nicolae Ciucă să fie învestit de Parlament. Decizia a apărut joi, 25 noiembrie, în Monitorul Oficial.

Înainte de plecarea sa, Florin Cîțu a oferit o ultimă semnătură pentru PNRR.

Ultima semnătură a lui Florin Cîțu

În calitate de ministru interimar al Investițiilor și Proiectelor Europene, Florin Cîţu a semnat acordul de finanţare dintre România şi Comisia Europeană pentru PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență).

Este ultimul act semnat de Florin Cîţu în calitatea sa de ministru interimar la acest portofoliu. Astfel, în România va ajunge prima tranşă de bani de la Bruxelles, în maxim două luni de zile. Este vorba despre 1,8 miliarde de euro.