Premierul interimar al  României, Florin Cîţu, a declarat, în cadrul unei videoconferințe, că se simte dezamăgit de personalul medical.

Florin Cîţu consideră că puterea exemplului este foarte importantă în această situaţie

Motivul este legat de vaccinarea cadrelor medicale, anume că încă este un procent mare de medici nevaccinați. Premierul interimar şi lider al Partidului Naţional Liberal dorește ca această problemă să fie rezolvată și sublininiează că puterea exemplului în această perioadă este foarte importantă.

„În acelaşi timp trebuie să spun că încă am problemă sau sunt dezamăgit de faptul că în rândul medicilor există un procent atât de mare de persoane nevaccinate şi ar trebui să vedem ce facem cu aceasta.

Este foarte important pentru că de aici puterea exemplului, în această perioadă, este foarte importantă”, a declarat Florin Cîţu, sâmbătă, la o videoconferinţă cu prefecţii şi reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică.

El a mai făcut un apel la personalul medical şi în ceea ce priveşte problema detaşărilor. Florin Cîţu spune că înţelege că asta reprezinta un disconfort, însă este un sacrificiu necesar în aceste zile.

“Fac un apel la tot personalul medical. Ştiu că reprezintă un disconfort şi e o problemă să fiţi detaşaţi în această perioadă, să lucraţi în alte zone. Înţeleg că este un sacrificiu, dar nu o faceţi nici pentru mine, nici pentru ministrul Cseke, nici pentru domnul Arafat.

Asta este situaţia în acest moment şi avem nevoie de toată lumea să se mobilizeze, trecem printr-o situaţie dificilă şi este clar că trebuie să înţelegem cu toţii acest moment şi toţi trebuie să facem un sacrificiu. Vă înţeleg şi apreciez toate eforturile pe care le faceţi în această perioadă”, a mai precizat Cîţu.

Situația vaccinărilor în România, potrivit datelor prezentate vineri, 8 octombrie

Potrivit datelor transmise, vineri, de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) , zeci de mii de români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore  împotriva noului coronavirus.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 anunță că 67.252 de persoane au fost vaccinate în ultimele ore. În cursul zilei de vineri, 30.941 de persoane și-au început schema de imunizare, 4.234 s-au prezentat pentru rapel, în timp ce 32.077 de persoane s-au vaccinat cu cea de-a treia doză.

În ceea ce privește preferințele vaccinului, 16.655 de persoane au ales vaccinul Johnson & Johnson, 13.878 de persoane au ales Pfizer, 394 Moderna și 14 AstraZeneca, pentru prima doză de vaccin.

Pentru cea de-a treia doză de vaccin s-au folosit 30.947 de doze Pfizer și 1.130 de Moderna.

De la începutul campaniei de vaccinare, 5.730.849 de persoane au fost imunizate, în timp ce 5.506.267 au primit schema completă. Pe de altă parte, 322.993 de persoane au fost vaccinate cu doza a treia, indică datele oferite de CNCAV.