Numiri de ultim moment ale lui Florin Cîţu

Premierul Florin Cîţu a semnat actele de numire a prefecţilor propuşi de către cei de la UDMR. Este vorba despre reprezentanţii Guvernului în judeţele Arad, Cluj, Satu Mare şi Sălaj.

Premierul Florin Cîţu a decis să oficializeze numirile celor patru prefecţi ai UDMR pentru judeţele Arad, Cluj, Satu Mare şi Sălaj. ”Organizațiile județene ale Uniunii au decis pe parcursul săptămânilor trecute, pe cine vor fi propune în funcțiile de prefect și subprefect în județe.

Ca rezultat al înțelegerilor din coaliție, nominalizărilor și numirilor de astăzi, UDMR va avea prefecți în următoarele județe: Arad, Tóth Csaba; Cluj, Tasnádi István Szilárd; Satu-Mare, Altfatter Tamás-Ferenc îşi continuă activitatea ca prefect; Sălaj, Dari Tamás”, a anunţat miercuri UDMR.

Urmează alte numiri de prefecţi ai UDMR

Uniunea anunţă că în perioada următoare, Guvernul va numi și alți prefecți și subprefecți nominalizați de UDMR. Conform negocierilor din coaliţie, UDMR ar urma să aibă 5 prefecţi şi 10 subprefecţi. În afara celor patru posturi pentru care au fost făcute miercuri numirile, UDMR ar urma să desemneze şi prefectul judeţului Covasna.

Nemulţumiri în PNL datorită prefectului de Cluj

Florin Cîţu a declanşat scandalul în PNL odată cu aceste numiri. Mai mulţi lideri ai liberalilor au declarat deja că nu sunt de acord cu o asemenea decizie.

La Cluj sunt cele mai mari probleme. Acolo a fost deja un un scandal uriaș cu liderii organizației PNL. În final, prefectul de Cluj merge la UDMR, în ciuda opoziției lui Emil Boc și Alin Tișe, liderii PNL, doi oameni cu mare greutate în cadrul PNL.

Sursa foto INQUAM / Octav Ganea