Florin Cîţu spune că peste 100.000 de persoane au rămas fără loc de muncă în România

Așadar, liberalul a scris pe pagina sa de socializare că peste 100 000 de persoane au rămas fără loc de muncă după ce a fost reintrodusă supraimpozitarea contractelor part-time. În acest context, spune el, guvernul „trebuie să elimine această taxă urgent.”

„Peste 100 000 de persoane au rămas fără un loc de muncă după ce a fost reintrodusă supraimpozitarea contractelor part-time. Efect previzibil despre care am avertizat. Acesta este și motivul pentru care alături de colegii liberali am eliminat în 2020 supraimpozitarea contractelor part-time introdusă de guvernele PSD.

Având în vedere aceste date cred că guvernul trebuie să elimine această taxa urgent. Nu mai este nevoie de alte analize, datele arată că am avut dreptate”, a scris Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook.

Amintim că de la 1 august, contribuţiile la contractele part time sub nivelul salariului minim pe economie vor fi calculate la salariul minim, costurile suplimentare fiind stabilite în sarcina angajatorului, ca parte a modificărilor fiscale adoptate de Guvern.

Fostul premier a lansat un avertisment cu privire la inflație

Anterior, fostul premier a atras atenţia asupra efectelor grave pe care inflaţia le are în România, dar şi asupra deciziilor luate de către Banca Naţională, care ar fi recunoscut prin ultimele măsuri că a scăpat inflaţia de sub control.

Într-un mesaj postat pe contul său de socializare, fostul lider liberal a afirmat că românii trebuie să se aştepte, de acum încolo, la dobânzi mai mari şi la o rată a inflaţiei de peste 10%, cel puţin până în anul 2024.

Florin Cîţu a subliniat și că preţurile la alimente nu au cum să scadă în perioada următoare, pentru că excedentul de cerere alimentează creșterea prețurilor în continuare. Iar creşterea în ritm accelerat a acestor preţuri va alimenta şi rata inflaţiei în lunile următoare, a adăugat fostul prim-ministru şi fost ministru de Finanţe.

Mai mult, Florin Cîţu a indicat şi cine deţine soluţiile pentru revenirea la o inflaţie mică şi la dobânzi mici în România: Banca Naţională şi Ministerul Finanţelor.

„BNR recunoaște că a scăpat inflația de sub control. Urmează dobânzi mai mari și o rată a inflației cu două cifre până în 2024 cel puțin.

BNR confirmă că cel puțin 65% din rata inflației  se datorează factorilor interni (așa cum am tot spus). BNR influențează CORE2-inflația de bază”, a scris Cîțu.