Fiul lui Liviu Dragnea și soția sa vor cu orice preț ca fiul lui Ion Caramitru să plătească pentru ceea ce i-ar fi spus în stradă, în urmă cu doi ani de zile. Atunci a fost deschis și un dosar penal pentru amenințări și tulburare a liniștii publice, care a fost însă clasat.  Cel cercetat în dosar era Ștefan Caramitru, care a admis că i-a adresat fiului lui Dragnea mai multe vorbe de duh după întâlnirea întâmplătoare din Cotroceni din septembrie 2018.

Dragnea nu a fost însă mulțumit cu soluția dată de instanță și a decis în mai 2019, să făcă plângere la instanță. În acest demers si-a fost alături și soția. Cei au contestat că dosarul ar fi fost clasat legal, susține neewsweek.ro. Ei au cerut ca dosarul să fie redeschis și Ștefan Caramitru trimis în judecată.

Pe 13 iunie 2019, instanța a respins plângerea, după cum arată minuta deciziei:

„În baza art. 341 alin. 6 lit. a) C.pr.pen. respinge ca neîntemeiată plângerea formulată de petenţii Dragnea Valentin Stefan şi Dragnea (Tatulescu) Gina Alexandra astfel cum a fost precizată, împotriva ordonanţei de clasare nr. 7883/P/2018 din data de 20.02.2019 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti, menţinută prin ordonanţa prim-procurorului nr. 65/II-2/2019 din data de 10.04.2019. În baza art. 275 alin. 2 C.pr.pen. obligă petenţii Dragnea Valentin Stefan şi Dragnea (Tatulescu) Gina Alexandra la plata sumei de 50 lei, fiecare, cu titlul de cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 13.06.2019.”

Ștefan Caramitru, fiul lui Ion Caramitru, cel implicat în incidentul cu Valentin Dragnea, a explicat în 2018, într-un comunicat de presă versiunea sa asupra evenimentului.

„Locuiesc pe aceiași stradă cu Familia Dragnea în Cotroceni, însă nu ne cunoaștem. Într-adevăr, în urmă cu aproximativ 10 zile a avut loc un incident verbal minor în trafic pe strada unde locuiesc (mașina pe care o conduceam nu putea avansa din cauza autoturismului care bloca strada în care se aflau – ulterior am aflat – Valentin Dragnea și soția acestuia, conduși de un șofer). Am claxonat pentru a semnaliza prezența noastră și intenția de a avansa moment după care pasagerii au coborât din mașină.

În acel timp a avut loc o altercație verbala cu doamna Dragnea moment în care dl. Dragnea a plecat în grabă și a intrat în curtea imobilului. Soția acestuia ne-a persiflat, folosind o atitudine lipsita de eleganta, iar noi am reproșat asocierea cu PSD și agresivitatea generală față de cetățeni”, a declarat Ștefan Caramitru.