Pe lângă instituţiile bancare, în vizorul inspectorilor ANAF au intrat şi societăţile de leasing care aparţin tot unor bănci mari din afară.

Astfel, conform datelor prezentate pe site-ul anaf.ro, la 30 iunie 2011 s-a început procedura de executare silită a Millennium Bank pentru o datorie la bugetul de stat în valoare de 8.000 de lei.
Reprezentanți ai băncii ne-au comunicat că Millennium Bank nu are datorii la buget, iar suma menționată în datele ANAF reprezintă o eroare a Fiscului.
"Suma de 8.000 de lei reprezintă o amendă aplicată de către ITM Cluj unei sucursale a Millennium Bank în data de 23 iunie 2010. Amendă a fost achitată de bancă în termen de 48 de ore", ne-au transmis reprezentanți ai Millennium Bank.

Cu o sumă mai mică, de numai 500 de lei, pe lista Fiscului se află şi Banca Românească, membră a Grupului Naţional Bank of Greece.

Nu doar la cele două instituţii bancare au fost demarate procedurile de executare silită, ci şi la Volksbank România pentru o datorie de 41.000 de lei.
Reprezentanții Volksbank ne-au precizat că suma provine dintr-o amendă aplicată băncii de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului pe OUG nr. 50/2010. "Amenda a fost anulată în instanță după modificarea, în Parlament, a Ordonanței, deci nu este vorba de o restanță la bugetul de stat", susțin reprezentanții băncii.

Ei au mai spus că în motivarea sentinței se arată că "dacă printr-un act normativ, fapta nu mai este considerată contravenție, ea nu se mai sancționează, chiar dacă a fost săvârșită înainte de intrarea în vigoare a noului act normativ".

O altă instituţie de creditare aflată pe lista marilor contribuabililor care înregistrau obligaţii restante la bugetul de stat la data de 30 iunie 2011 este Bank Leumi România. Aici datoriile se ridică la 159.997 de lei, dar banca a depus cereri de compensare, care se află în curs de soluţionare, astfel că nu au fost începute procedurile de executare silită.
Pe de altă parte,r eprezentanții Leumi Bank susțin că banca mai are de recuperat de la bugetul de stat o sumă de 126.133 de lei.

"Pentru anul 2010, Bank Leumi a plătit în plus la bugetul de stat suma de 1,49 milioane de lei, reprezentând impozit pe profit. Această creanță rezultă din declarația de impozit pe profit depusă pentru anul 2010 și din fișa fiscală a băncii din evidența ANAF. Urmare acestei situații, banca a depus în data de 10.06.2011 o cerere de compensare a obligațiilor de plată către bugete aferente lunii mai 2011 în valoare de 1.367.701 lei, cu termen de  plată 25.06.20011", se arată într-un răspuns al Leumi Bank, transmis capital.ro.

În cazul societăţilor de leasing, pe lista cu obligaţii restante se află Millennium Leasing, cu o datorie de 2.808 lei. O altă societate de leasing care apare în datele Fiscului este cea a grecilor de la EFG Leasing IFN, a cărei datorie era, la finele primului semestru, de 4.500 de lei.

Fiscul a început procedura de executare silită şi în cazul societăţii Bavaria Leasing, firmă ai cărei asociaţi sunt Daniel Dăianu, Michael Horst Schmidt şi Romulus Valeriu Patriciu, fratele omului de afaceri Dinu Patriciu.

Conform listei ANAF, la finele primului semestru al acestui an obligaţiile restante ale Bavaria leasing se cifrau la 329.032 de lei.