Cea mai mare dintre cele trei misiuni comerciale a avut loc in luna octombrie a anului 1998. A fost organizata de Confederatia Industriilor Britanice (CBI) impreuna cu Camera de Comert si Industrie a Londrei, fiind condusa de Dr. Kim Howells MP, ministru pentru problemele concurentei si consumului. Momentul central al acestei misiuni comerciale, care a durat o saptamana, a fost „Ziua Afacerilor Britanice”, care a avut loc in impresionanta cladire a Cercului Militar. Au participat aproape 50 de firme britanice, alaturi de un public format din importanti oameni de afaceri romani si reprezentanti de rang inalt ai Guvernului Romaniei. Produsele si serviciile oferite de firmele britanice prezente acopera o gama foarte larga, de la echipament pentru industria de petrol, gaze si industria tipografica pana la consultanta, specializarea cadrelor si transport aerian.
„Ziua Afacerilor Britanice” a fost deschisa de discursurile introductive ale Dr. Howells si secretarului de stat Lanyi Szabolcs, din Ministerul Industriei si Comertului. Alti vorbitori au fost: ambasadorul britanic, dl Christopher Crabbie, presedintele Camerei de Comert a Romaniei, dl George Cojocaru, presedintele Bancii Romane de Dezvoltare, dl. Bogdan Baltazar si primarul general al Bucurestiului, dl. Viorel Lis.
Alocutiunile au fost urmate de o expozitie de cataloage, in cadrul careia reprezentantii firmelor britanice participante au stat la dispozitie cu prezentari ale produselor si serviciilor firmelor lor. Firma de consultanta juridica Norton Rose, impreuna cu reprezentanti ai Ministerului roman al Comertului si Industriei, a organizat un atelier pe tema privatizarii si restructurarii in sectorul energetic, care s-a bucurat de o participare numeroasa din partea multor firme importante din acest sector. Discutiile individuale au continuat in timpul mesei de pranz si in cursul dupa-amiezei. Seara, ambasadorul britanic a oferit o receptie in cinstea tuturor participantilor.
Dr. Howells si-a facut timp, in cele doua zile cat a stat in Bucuresti, sa urmeze si un program separat in momentele cand nu a fost implicat in activitatile misiunii comerciale. A facut vizite ministrului finantelor, ministrului industriei si comertului si presedintelui Consiliului concurentei, cu care a discutat probleme de interes reciproc. De asemenea, a inmanat, intr-un cadru festiv, donatia britanica de echipament pentru biblioteca Laboratorului National de Rezonanta Magnetica Nucleara.
O misiune comerciala de mai mica dimensiune, dar nu mai putin activa, a fost cea a Camerei de Comert si Industrie din Humber&Lincolnshire, care a vizitat Romania la inceputul lui noiembrie. Misiunea a fost insotita de presedinte si alti oficiali de la Consiliul Regional Lincolnshire, care are legaturi cu municipalitatea Galati. Misiunea, reprezentand companii ce ofera o gama larga de produse – cartoane imprimate, armaturi pentru beton refractar, echipament industrial de uscare, fire si imbracaminte tricot – a stat doua zile la Bucuresti si doua zile la Galati. Programul de la Galati a inclus intalniri cu membri ai camerei de comert locale si vizite la intreprinderi din acest oras.
Cea de-a treia misiune comerciala, organizata de Consiliul Comercial pentru Europa de Est (EETC) si formata din 12 membri ai grupului Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiilor, a organizat un seminar de o zi, in Bucuresti, la inceputul lui decembrie. Seminarul a fost similar ca desfasurare cu Ziua Afacerilor, organizata de CBI, participantii britanici oferind prezentari ale produselor si serviciilor lor, purtand dupa aceea discutii individuale cu membrii comunitatii romane de afaceri. Presedintele Consiliului de Administratie al Romtelecom si directori din Agentia de Telecomunicatii CFR, CONEL si Radiocomunicatii SA au prezentat planuri de dezvoltare pentru viitor a companiilor lor.