'CFR SA prin Sucursala Regională CF Bucureşti a încheiat prin licitaţie publică cu strigare un contract de închiriere (pe o perioadă de 5 ani, respectiv până la data de 31.12.2019) cu SC Meridian Taxi SRL care a fost singura participantă la licitaţie, pentru înfiinţarea unei staţii oficiale de taxi în locaţia situată în staţia CF Bucureşti Nord grupa A – zona coloane care este în administrarea CFR. Celelalte zone din vecinătatea gării unde staţionează taxiuri aparţin de primăria capitalei', se arată în document.

Conform clauzelor contractuale, firma Meridian Taxi are ca obligaţii asigurarea pazei staţiei oficiale de taxi, verificarea funcţionării aparatelor info touch screen, repararea sau înlocuirea după caz a aparatelor defecte, asigurarea cu echipamente UPS, în cazul întreruperii temporare cu energie electrică, asigurarea cu asistenţă tehnică, suport online şi telefonic non-stop.

'Indisponibilitatea taxiurilor la anumite ore de vârf ţine de capacitatea tuturor firmelor de taxi (nu numai Meridian) de a acoperi aceste zone cu flux mare de călători. Asigurarea funcţionării sistemului de comandă al taxiurilor este în permanentă atenţie a reprezentanţilor CFR şi ai Poliţiei Transporturi din Gara de Nord, inclusiv prin supraveghere video şi din păcate se constată că în mod foarte frecvent aceste terminale sunt supuse unor acţiuni voluntare de vandalizare în scopul de a le scoate din uz. În vederea eliminării problemelor semnalate CFR şi Poliţiei Transporturi au recurs la acţiuni repetate de verificare, urmărire, respectiv identificare a persoanelor care provoacă prin metode distructive nefuncţionarea aparatelor de comandă taxi', menţionează sursa citată. 

Potrivit CFR, periodic au loc şi acţiuni ale Poliţiei Rutiere, urmărindu-se ca prin intervenţia echipajelor în zona Coloane Gara de Nord să se asigure degajarea zonei şi identificarea taximetriştilor neautorizaţi, în urma acestora fiind aplicate numeroase sancţiuni.

Conducerea CFR a dispus convocarea reprezentanţilor companiilor de taxi pentru a se încerca integrarea lor în sistemul de comandă şi utilizare a staţiei oficiale de taxi din Gara de Nord, promovarea prin anunţuri în instalaţia de informare din incinta staţiei CFR a numerelor de telefon ale tuturor companiilor de taxi la care se pot face comenzi rapide, se va solicita de urgenţă suportul  poliţiei rutiere pentru a intensifica verificările în zona taxiurilor pirat, se va solicita primăriei instalarea, la intrarea în staţia de taxi, a unui indicator de 'Staţionare Interzisă' cu excepţia taxiurilor care au acces în staţia de taxi (respectiv taxiurile care primesc comenzi pe terminal) şi va fi iniţiată o campanie de informare media – comunicate de presă regulate şi facebook – pentru prezentarea facilităţilor de taxi în Gara de Nord