În urma întâlnirii, compania VAMED a transmis instrucţiuni avocaţilor să suspende executarea silită instituită pe contul Ministerului Sănătăţii deschis la Banca Comercială Română.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi-au exprimat dorinţa de a găsi o soluţie agreată de ambele părţi pentru a micşora cuantumul penalităţilor. Firma VAMED va prezenta această solicitare Consiliului de Administraţie al companiei.

Părţile au agreat ca în următoarele săptămâni să aibă loc o nouă întânire pentru a discuta o modalitate amiabilă de soluţionare a situaţiei.
Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a confirmat ieri că un cont al instituţiei pe care o conduce este în prezent blocat. Deşi contul blocat avea doar câţiva lei în el, motivul pentru care acesta a fost blocat "valorează" în jur de 4,3 milioane de euro.
Firma austriacă a efectuat mai multe studii de fezabilitate, în 2008, în precedentul mandat al lui Eugen Nicolăescu, care nu au fost plătite de MS, aşa că a dat în judecată ministerul şi a câştigat procesul pentru plata a 4,3 milioane de euro. Până la plata sumei, instanţa a decis blocarea fondurilor Ministerului Sănătăţii. Penalitățile pentru neplată sunt în valoare de aproximativ 6 milioane de lei.
Potrivit unui comunicat al MS, "pacienţii nu sunt afectaţi de această decizie a instanţelor judecătoreşti". De asemenea MS precizează  că, unităţile spitaliceşti au contracte de finanţare cu casele de asigurări de sănătate, ca urmare nici aceste unităţi nu sunt afectate.