Dosarul Caracal se apropie, încet-încet, de soluţionare. Gheorghe Dincă ar urma să fie trimis în judecată săptămâna viitoare, spun surse din interiorul DIICOT.

Procurorii DIICOT promiteau iniţial că Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul crimelor din Caracal, va fi trimis în judecată înainte de finalul lui 2019. Acest lucru nu s-a întâmplat însă la timp, iar motivul oficial ar fi raportul FBI care trebuia să ajungă în România şi să fie depus la dosar. Acum, noul termen înaintat pentru trimiterea în judecată a lui Dincă este 6 – 10 ianuarie.

Este posibil ca dosarul să fie trimis în judecată fără speţa care o priveşte pe Luiza Melencu. Avocații familiilor Măceșanu și Melencu acuză că din dosar lipsește certificatul care atestă decesul Luizei Melencu, scrie antena3.ro.

Cazul Caracal, unul dintre cele mai complexe din istoria României

Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, pe data de 25 iulie şi, ulterior, i-a incinerat corpul într-un butoi din curtea casei sale. Bărbatul spune că ar fi ucis-o şi pe Luiza Melencu, de 18 ani, care a dispărut încă din luna aprilie, iar resturile corpului le-ar fi aruncat la marginea unei păduri de lângă Caracal. Multe persoane, inclusiv din familiile celor două fete, nu cred în ipotezele oficiale ale anchetatorilor şi spun că cele două victime au fost de fapt răpite şi duse în altă ţară, în cadrul unei reţele de trafic de persoane.

Între timp, procurorii au mai scos la lumină încă o persoană care ar fi fost implicată în acest dosar: este vorba despre un cunoscut de-al lui Gheorghe Dincă, Ştefan Risipiţeanu, o persoană fără adăpost care l-ar fi văzut pe Dincă când o aducea acasă pe Luiza Melencu şi a participat apoi la abuzurile asupra fetei.